Albert Verlinde: ‘NOS gooit geld over de balk’

Foto: Nick van OrmondtAlbert Verlinde vindt het onnodig dat de NOS de talkshow Studio Sportzomer met Jack van Gelder opneemt in Zuid-Afrika. Verlinde is het eens met de kritiek van RTL-collega Johan Derksen. “Wat voegt het toe om daar te gaan zitten? Het voegt eigenlijk helemaal niets toe. Zij vinden het leuk om daar te gaan zitten. Dat is ook leuk, je bent er ook een paar dagen uit, maar wat je wel vaak merkt, is dat mensen die wat op afstand zitten veel helderder naar zo’n evenement kijken“, vertelt Verlinde.

Verlinde vindt dat de publieke omroep geld over de balk gooit. “Wat ik vreemd vind, en daar heeft Johan Derksen wel gelijk in: we zitten midden in een kabinetsformatie, het zijn zware tijden op politiek gebied en er is twee jaar geleden afgesproken dat in de zomer alle talkshows stil liggen. De wereld kan vergaan, kabinetten kunnen vergaan, er kan een formatie zijn, maar de publieke omroep blijft gewoon zeggen: ‘We geven miljoenen uit aan dat voetbal in Afrika, maar niet aan de analyses en gesprekken met politici’. Die zitten namelijk gewoon hier. Die kunnen gewoon in Den Haag gaan zitten praten, in Hilversum gaan zitten praten. Dan hoef je niet naar Zuid-Afrika toe. Dan doe je gewoon waar je eigenlijk voor opgericht bent als publieke omroep.”

In het buitenland gaat alles beter, vindt Verlinde. “Het valt me bij de BBC ook op dat zij niet hun hele avond opofferen. Ze blijven ook nog de normale dingen doen en die zenden op een avond minder voetbal uit, dan de NOS op dit moment doet.

De presentator is alleen enthousiast over het tv-programma VI Oranje van zijn RTL-collega’s. “Ze doen het gewoon hartstikke goed. Ze zitten op het moment op 450 duizend kijkers. Heel veel mensen gaan toch na zo’n wedstrijd even kijken wat zij hebben.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen