Ruzie tussen Jack van Gelder en Johan Derksen

Jack van Gelder en Johan Derksen, die elke avond recht tegenover elkaar staan met hun talkshows Studio Sportzomer en VI Oranje, blijven ruziën in de media. Van Gelder noemt VI Oranje ‘cafépraat’. “Wij doen aan cafépraat en meneer Van Gelder, met z’n AFC-geleuter, dat is journalistiek“, roept Derksen. “Geneuzel. Onnodig geneuzel. Prietpraat van een stelletje heren die vinden dat ze daar moeten zitten, maar die alle relaties spa- ren en nooit zeggen wat ze er daadwer- kelijk van vinden.”

Van Gelder is het oneens met Derksen, die deze week op RTL 7 riep dat hij het geldverspilling vindt dat de NOS Studio Sportzomer opneemt in Zuid-Afrika. “Ik noem dat een vorm van grachtengordeljournalistiek“, reageert Van Gelder in De Telegraaf. “Kennelijk is Derksen vergeten dat VI Oranje op RTL 7 slechts 300.000 kijkers trekt en wij 1,4 miljoen. Hoge bomen vangen nu eenmaal meer wind. Bij hen is het cafépraat in Scheveningen, bij ons is het journalistiek op de plek waar het allemaal gebeurt.

Derksen vindt het een hautaine opmerking. “Meneer Van Gelder mag van mij heel erg trots roepen dat hij meer kijkers heeft, want wij zijn realisten. Wij zullen nooit die kijkcijfers van de NOS halen, want zij hebben een interland voor zich“, zei hij vrijdag in RTL Boulevard. “Wij weten onze plaats, hoor, op RTL 7. Wij zijn dolblij met 400 à 500 duizend kijkers. Dat is geweldig voor ons. We wensen hem héél veel succes met zijn miljoenen kijkers.

Het is voor mij geen item. Zij praten over ons en wij hebben daar in ons programma geen behoefte aan“, besluit Van Gelder. “Kijkcijfers bewijzen ons gelijk. Van concurrentiestrijd is dan ook geen sprake of een issue.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen