SP: ‘Publieke Omroep kijkt teveel naar kijkcijfers’

Foto: Ari VersluisSP-leider Emile Roemer (47) vindt dat de Publieke Omroep (NPO) zich minder bezig moet houden met kijkcijfers. Hij pleit bovendien voor minder amusement bij de publieken. “Ik vind dat de publieke omroepen zich vooral moeten concen- treren op informatieve programma’s. Er wordt nu iets te veel gekeken naar de kijkcijfers“, zegt de nieuwe politiek leider in VARAgids. “Goeie onderzoeksjour- nalistiek, zoals Zembla die bedrijft, is belangrijk. Beoordeel dat op kwaliteit en minder op kijkcijfers.

Zelf kijkt Roemer vooral naar VARA-talkshows. “Pauw & Witteman natuurlijk, maar het ligt er wel aan wie de gasten zijn. Soms komt het gesprek niet op gang, maar negen van de tien keer is het prima. Ik miste trouwens Paul Witteman wel, tijdens zijn ziekte. Hun samenspel maakt het juist zo verrassend. Buitenhof is verplichte kost. De Wereld Draait Door kan wel eens een beetje te snel gaan, dat is afhankelijk van de gasten. Je weet bij Matthijs van Nieukwerk dat als je een heel verhaal hebt, je er maar een heel klein stukje van kwijt kan. Helaas heb ik zelf nog niet het genoegen gehad als gast in het programma te zitten.

De politicus zal er blij mee zijn dat de TROS binnenkort sketches van André van Duin gaat herhalen op zaterdagavond. “André van Duin vind ik briljant. Ik ben al jaren fan. Het briljante is zijn eenvoud. Het liefst zo voorspelbaar mogelijk. Je weet wat er gaat gebeuren en dat gebeurt dan ook. En die mimiek! Dat kunnen er maar heel weinig.

Roemer is voor het behoud van een sterke publieke omroep. “Eén publieke zender zou een drama zijn. Ik zal, met alles wat in mijn vermogen ligt, proberen dat te voorkomen.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen