RTL 4-baas: ‘Den Blijker heeft dijk van uitstraling’

Foto: Jaap van RijnHerman den Blijker is het hele jaar door te zien met tv-programma’s op RTL 4. De topkok presenteerde de afgelopen vijf jaar onder meer Herrie in de Keuken, Herman zoekt chef, Herman Helpt, Kerst zonder Herrie, Mijn Tent Is Top, Hermans Helden, Herrie in het Hotel, Herrie aan de Horizon, Herrie Gezocht, Herrie Met Ster- ren, Enkele Reis Paradijs en Herrie In Je Huiskamer. “Zijn eigenzinnigheid viel me jaren geleden al op, toen hij net voor TV Rijnmond was begonnen“, zegt RTL 4- baas Erland Galjaard.

De programma’s van Herman den Blijker trekken ongeveer 900 duizend kijkers. Galjaard is trots op zijn tv-kok, vertelt hij in de NCRV-gids. “Karaktervol, recht voor z’n raap en een dijk van een uitstraling. Dus toen ik met Gordon Ramsays Oorlog in de Keuken een geschikt format voor hem dacht te hebben, heb ik hem gelijk benaderd.”

Den Blijker wilde echter niet de Nederlandse Gordon Ramsay worden. “Maar na verschillende gesprekken, kwamen we samen op een concept uit waarin hij veel meer zichzelf kon zijn: niet Gordons oorlog maar Hermans herrie. En dat bleek een geweldig recept.

Volgens uitvoerend producent Riena Collewijn is Den Blijker heel makkelijk. “Herman is Herman. Puur, echt en vooral een kok met passie. Zijn grote kracht is dat hij zo oprecht en betrokken is.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen