Gordon heeft geen spijt van wegsturen Sumera

Foto: William RuttenJurylid Gordon heeft er geen spijt van dat hij kandidate Sumera Espinel Martinez (25) vrijdag naar huis stuurde in X Factor. Hij verkoos Kelvin Muïs (20) boven de gedoodverfde finaliste. “X Factor is gewoon een zoektocht naar degene die het totaalplaatje heeft. Dat ontbrak er in mijn ogen bij Sumera aan en niet alleen in mijn ogen, want Eric stemde Sumera ook weg. Of Kelvin nou wel of niet beter was vrijdagavond, dat eindoptreden was zo sensationeel“, zo laat Gordon weten op Radio 538.

Volgens Gordon ‘zong Kelvin voor zijn leven’. “Dan staat Sumera daar weer met die enorm koele blik op het podium. Dan komt er ook nog eens een keer een gunfactor bij en die had ik niet vrijdag. Ik moet met mijn hart stemmen. En nee, het is helemaal niet strategisch gedaan. Dat bedacht ik me pas later dat er een heel grote concurrent weg was. Niet alleen voor BadBoyz, maar ook voor Jaap en Maaike. Maar laten we in hemelsnaam niet vergeten dat het maar een spelletje is.”

Stacey Rookhuizen, de coach van Sumera, zei vrijdag dat ze Gordon en Eric van Tijn een week niet meer zou aankijken. “Het gaat nu wel weer“, zegt Rookhuizen. “Er kwamen zoveel emoties bij kijken. Sumera implodeerde gewoon van emoties en stond zo te shaken, dat ik dat overnam.”

Sumera kreeg de kritiek dat ze te arrogant zou zijn. Rookhuizen: “Sumera gaat niet als een gek gillen, rennen of met haar hakjes door de zaal rennen. Zes weken lang heeft ze commentaar gekregen dat ze te lief was, te ingetogen en meer zelfvertrouwen moest uitstralen. Dan staat ze een keer met een blik van ‘nou, dat heb ik gedaan’ en dan is het weer arrogant. Dat is raar. Ik heb het teruggekeken. Ik ben niet zozeer boos, maar meer verdrietig dat ik niet meer mag werken met haar binnen X Factor.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen