Robert ten Brink nieuwe presentator Holland’s Got Talent

Geplaatst op Mon 03 May 2010 om 19:14

Robert ten Brink volgt Gerard Joling op als presentator van Holland’s Got Talent. De talentenjacht verhuist in het najaar van SBS 6 naar RTL 4. Hoewel Joling niet meeverhuist met het tv-programma, blijft Patricia Paay wel in de jury zitten. Zij stapte onlangs over naar RTL. Ten Brink bij Boulevard: “Ik ben een redelijke fan van talentenshows geworden sinds mijn dochter aan Popstars heeft meegedaan. Daardoor heb ik een kijkje achter de schermen gekregen en weet ik wat die kandidaten meemaken.”

Wie er naast Patricia Paay nog meer in de jury van Holland’s Got Talent komt te zitten, wilde Ten Brink niet zeggen. “Als er een ding onder embargo is op dit moment, is het de jury van Holland’s Got Talent. Ik mag er helemaal niets over zeggen. Dat is nog even afwachten.

Bij SBS 6 zaten Henkjan Smits en circusdirecteur Robert Ronday naast Patricia Paay in de jury. De finale van het tweede seizoen Holland’s Got Talent trok een jaar geleden 1,4 miljoen kijkers.
58 Reacties op “Robert ten Brink nieuwe presentator Holland’s Got Talent”


 1. D@@N

  Dat moet wel goed komen. Op de een of andere manier vind ik Robert hier helemaal geschikt voor!

 2. Bernie

  Reactie op D@@N:

  Ik denk inderdaad wel dat hij het programma kan dragen. Maar het is wel een totaal ander persoon dan Gerard. Gerard is meer van de humor. Mooi dat Robbert dus duidelijk nog niet afgeserveerd wordt bij RTL.

  Overigens had ik Gordon dit programma ook wel zien presenteren, maar dat zou de makkelijk zijn. Denk ook niet dat hij dat zou doen (aangezien hij minder op TV wil en Dr. Love dit najaar ook nog komt).

  Over de Jury durf ik nog geen uitspraken te doen. Misschien dat Henk Jan Smits ook wel mee verhuist naar RTL, want hij gaf laatst al aan dat hij dat wel weer zou willen (?). Hoop trouwens niet dat die directeur van Circus Rens in de Jury komt, want die vond toch alles alleen maar “TOPPIE” . Naja, we zullen het wel zien dit najaar.

 3. Martijn

  Robert is inderdaad wel geschikt, al vind ik persoonlijk dat dit soort shows een duo presentatie nodig hebben. Ik had er bijvoobeeld Lieke van lexmond naast gezet.

 4. Anonymous

  Goede keuze

 5. B.K.

  Het is uiteraard een zeer verstandige keuze van RTL om de presentatie van X Factor niet in Holland’s Got Talent te gebruiken en dus te kiezen voor een andere presentator. Zo hou je de twee programma’s mooi gescheiden. Ik hoop dan ook dat de rest van de jury niet uit X Factor juryleden bestaat, maar echt nieuw is.

  De enige persoon die ik wellicht nog wel geschikt vind als jurylid is Marianne van Wijnkoop, ook gezien haar musical achtergrond. Maar het liefst zie ik geen Eric, Stacey, Angela of Gordon. Die moeten ze lekker bij X Factor houden. Dat is wat mij betreft ook de fout die SBS maakte: zowel Gerard, als Henkjan, als Patricia Paay bij zowel Popstars als Holland’s Got Talent. Niet doen dus.

 6. Martijn

  Laat ik eens een gokje doen wat betreft de jury:
  Patricia paay, Albert Verlinde en Marco Borsato( niet haalbaar dan Eric van Tijn)

 7. Martijn

  Jan Kooijman zou ook nog kunnen bedenk ik me nu

 8. Chiem

  Reactie op Martijn:
  Of ze zetten Jamai er in (ook al wil ik dat liever niet)

 9. Bernie

  Reactie op Chiem:

  Jamai zou inderdaad ook kunnen, ik heb persoonlijk ook geen hekel aan hem. Het zou me nogmaals niet verbazen als het Henk Jan Smits is, Robert zei niet voor niks zo duidelijk dat de jury nog onder “embargo” zat. Het mag natuurlijk nog niet bekend worden dat HJ weer overstapt.

 10. Anonymous5000

  Goede keus

 11. Rick Bosveld

  ik denk Robert Ronday en dan nog één
  en dat zal denk ik Albert zijn, omdat bij RTL Boulevard wel erg soort van zenuwen had…

  maar ik hoop ook Robert Ronday en een soort van nieuw talent…. dus dat weet ik niet…

 12. Niels

  best een afgang dat RTL het afdankertje van SBS gaat uitzenden volgend seizoen

 13. Wouter

  Reactie op Niels:

  Ik heb HGT altijd meer een RTL programma gevonden dan SBS

 14. inge

  1,4 miljoen noem ik geen afdankertje, oke het is mischien minder dan de finale van X Factor seizoen 2, maar het is toch een leuke score.

  Goede keuze, alleen zie ik liever X Factor dat dit!

 15. Bernie

  Reactie op Niels:

  Hoop dat het programmabudget hoger is dan bij SBS waardoor iig de kwaliteit van het programma wat omhoog gaat. En niet van dat neppe boe-geroep door het publiek. Dat was zoo gemaakt. Maar ben bang dat er niet veel verschil in het programma zal zijn dan toen het nog bij SBS was. De producent blijft namelijk gewoon de zelfde.

 16. Pieter

  ik denk dat rtl hoge eisen aan blue circle gaat stellen! Terecht.

 17. mediaboer

  Patricia Taai

 18. Chiel

  Wat een kansloze klerezooi

 19. Timor

  Jerney Kaagman is er ook nog steeds.
  Als Idols niet meer terugkomt kan zij dit ook doen. Misschien met haar andere overbodige jurylid uit Idols, ben even zijn naam kwijt

 20. D@@N

  Reactie op Timor: John Ewbank ;)

  En Tatjana Simic ging toch ook iets doen bij RTL?

 21. kk

  Als Paay in de jury komt laten wij het programma aan ons voorbij gaan

 22. Timor

  Reactie op D@@N: Ja John Ewbank! Tatjana heeft niet echt iets hiermee, vind ik.
  Gaat het programma trouwens tegenover Popstars staan? Ik denk namelijk niet dat ze het net als SBS op zaterdag gaan zetten en de vrijdagavond is leeg zonder voetbalvrouwen/gooischevrouwen.

 23. Bernie

  Reactie op Timor: Denk inderdaad dat die twee programma’s lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Mocht dat het geval zijn dan ben ik wel een beetje bang dat HGT gaat floppen. Vorig jaar stond HGT ook al tegenover een zangtalentenjacht (X-Factor) en dat gaat dus dit jaar (waarschijnlijk) ook weer gebeuren.

 24. Tim

  Please geen Henk Jan Smits of Albert Verlinde. Albert is goed bij Boulevard, bij Michael show en Let’s Dance kwam hij minder goed uit de verf…

 25. vinn

  Ik had liever Lieke van Lexmond en Gordon dit zien presenteren
  hopelijk in de jury naast Paay; Marianne van Niewkoop

 26. Mark

  Verrassend.. maar leuk

  Hij is goed ervaren, en hij trekt veel kijkers.

 27. Anonymous

  Goede opstap voor Patricia Paay zeg, haha.
  Ze blijft gewoon in de jury, denk dat ze wel verstandig hebben gedaan om het haar niet te laten presenteren want ze is verschrikkelijk

 28. Chiel

  Het gaat door; Robinson met bekende mensen. Voor Belgie oa Sergio. tvvisie.be

 29. hans

  tja als dit ook op de vrijdagavond komt (wat ik wel denk) dan mogen ze net als SBS wel half of zelfs begin augustus van start gaan om mee te kunne concurreren…

 30. Anonymous

  ajo, popstars is toch niks meer aan, na het zien van x-factor weet je dat daar toch geen talent zit

 31. Anonymous

  wat ziet RTL in deze afgelikte boterham van SBS?!?

 32. Ach ach ach

  Gaap… en mensen telkens maar roepen dat SBS ouwe zooi van RTL overneemt terwijl telkens weer blijkt dat het juist andersom is…. zelfs series die SBS al 3x heeft uitgezonden ziet RTL nog brood in… onbegrijpelijk, en maar roepen dat het financieel zo slecht gaat… maar idd wel apart, Paay gaat weg bij SBS om zich te verbeteren en komt dan bij RTL in dezelfde shit terecht… maar wel grappig al die bejaarden bij het ‘jonge RTL’, Paay, Ten Brink, Spijkerman, The Golden Oldies van RTL

  Kregen we hierdaags ook niet het ultramoderne Zeg ‘ns AAA op RTL?

 33. Bernie

  Reactie op Anonymous:

  Tja, dat dachten we hier vorig jaar ook nadat X-Factor was afgelopen, maar Popstars scoorde toch wel verassend hoog.

 34. Laurens

  Ik denk dat het toch leuker is als er 2 presentatoren zijn, net zoals in de britse versie! Gordon en Lieke van Lexmond had ik wel heel leuk gevonden! Of desnoods…..Carlo en Irene zie ik ook nog wel zo’n luchtige talentenjacht presenteren…hebben ze niet eerder gehad met onbekende mensen!
  Wie ik in de jury zou willen hebben:
  Patricia Paay (die zit er al in), Marianne van Wijnkoop en Dan Karraty

  Ik hoop inderdaad wel dat er geen HJ Smits of iemand van X-Factor erin komt! Lekker gescheiden houden!

 35. noname

  Ik vond het in het begin al dat het een RTL programma. Ben benieuwd hoe Bluecircle het aan gaat pakken. Zal de studio er weer hetzelfde uitzien als de vorige 2 jaren?? Weer in studio 24 of zal het verhuizen naar studio 22??!! hahah En hoe zal de jury er uit gaan zien?? Hopelijk niet die domme circusdirecteur mag hemniet hahah! Maar wat zal dit keer de prijs zijn?? ALs je won, mocht je toch optreden voor Gerards Your Eyes Only. Wat zal het nu zijn?? Ik denk dat het nu beter in hadden komt! En ben razend benieuwd hoe Robert ten Brink vanaf brengt!

 36. Anonymous

  Reactie op Bernie:
  Ik zeg niet dat het niet hoog scoort,
  het niveau is lager, dus vind er niks aan. punt.

 37. 2.0

  sbs heeft het te snel achter elkaar uitgezonden die 2 seizoennen ik denk dat dat vooral de grote fout was, ik ben blij dat het nu naar rtl gaat die kunnen alles net ff professioneler maken, en als er een goede prijs tegenover staat dan kan dit zomaar eens een suc6 gaan worden in america en engeland is dit iigv een top programma, van mij mag gordon in de jury zitten van mij maggie die slechte ff lekker afzijken net als bij idols 4 hij wordt een beetje te serieus nu of zou het komen omdat ie god gevonden heeft ;) ghehe groetjes

 38. Jeffrey

  Als HJ Smits maar bij SBS blijft!!!!!!!!

 39. Jan-Joost

  Robert ten Brink: Geen irritante Carlo Boszhardt-kloon!

 40. Jan-Joost

  Reactie op Jeffrey: Hebben ze Henk Jan Smits niet ingemetseld tijdens Het mooiste pand van Nederland?

 41. Luuck

  Ik vraag me af of Robert het écht zo leuk vindt om dit te doen als dat hij zegt.

 42. TeeVeetje

  Robert Ten Brink is top hoor , maar dat hij z,n nek uitsteekt voor een gesjeesd en totaal geflopt SBS6 programma , verbaasd me eigenlijk . Hij krijgt dan te maken met die opgepompte dwerg Patricia Paay , en dat is voorwaar geen pretje , kan ik melden .

 43. Sven L.

  Ik weet zeker dat Ten Brink deze show een heel erg familiair karakter kan geven, de ideale huisvader-rol. Ik gok erop dat naast Paay, Albert Verlinde en Dan Karathy plaatsnemen in de jury.

  Dé verrassing kan de dag van uitzending zijn; ik zou dit lekker zondagavond 20.00 uur programmeren. Niet op vrijdag

 44. peter

  Nou nee, ik vind dus een presentator als Robert ten Brink hier dus helemaal niet geschikt voor, sorry. Die man is gewoon supergoed in programma’s als Lotto Weekend Miljonairs. Zoiets pas hem denk ik veel beter dan een programma waarin presentators als Gerard Joling in te zien waren. Net als dat programma het zesde zintuig of zoiets, dat moet Robert niet doen, hij is veel te goed om zo’n plat programma te presenteren. Ik vind hem een van de beste nederlandse presentatoren die rust en klasse uitstraalt, en ga dan niet van die schreeuwerige en nietszeggende programma’s presenteren. Dat niveau is hij ontstegen. Laat een zesde zintuig over aan bijvoorbeeld een Sylvana Simons ofzo en HGT aan presentatoren van een Gording/Joling niveau ofzoiets. Maar goed dat is mijn persoonlijke mening.

 45. Puk

  Weer een talentenjacht. Apart. Gaap. Hoezo lopende band werk?

 46. Anonymous

  neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

 47. Jeroen

  Hoogst merkwaardig om een hooguit redelijk scorend programma van SBS over te nemen.

 48. Erik

  Zou mij benieuwen hoe ze het gaan doen bij rtl. of het decor er ook wat anders gaat uitzien enso. ik bedoel rtl is daar toch altijd wat beter in dan sbs. Ik had niet verwacht dat dit trouwens kon zomaar van sbs naar rtl4. idols zou dus ook nog naar sbs 6 kunnen?. bedoel ja bijwijze van. Ik denk ook dat als het tegenover popstars komt popstars zal winnen.

 49. Marvin

  Ja hier zou Lieke echt super goed bij passen! misschien komt ze er nog wel bij:)

 50. Sven L.

  In Duitsland heb je ook de Duitse idols, de Duitse ‘Got Talent’ op 1 kanaal; RTL Television. Dus op zich niet gek dat de Nederlandse versie ook naar een RTL zender gaat.

  Ik heb in Dld nog geen X Factor gezien; ze kennen het hier niet. Is X factor over de hele wereld te zien eigenlijk?

 51. Bart

  Wanneer stuurt de jury Erland weg wegens gebrek aan talent?

 52. mark

  Dit had SBS nooit moeten schrappen. Dat programma kost net als Popstars al geen drol, en wat zeiden ze ook alweer? Dat er geen plaats meer was in het uitzendschema? Schrap dan Uri Geller. Nou moeten ze van armoe nog een jaar Uri Geller uitzenden anders weten ze niet wat ze op de vrijdag moeten zetten. Ik hoop hoge cijfers voor X-Factor op RTL 4 (net als X-Factor rond de 1,6 miljoen moet lukken), en dan mag Tina zich gaan schamen.

 53. Timo

  Reactie op Anonymous: RTL wilde deze show 3 jaar terug al hebben, maar SBS had RTL toen overboden.

  Ik heb HGT nog nooit gezien, maar wat ik van BGT vorig jaar heb meegekregen en ook bij de Britse The X Factor is een leuk aspect dat de audities voor live publiek van auditioners en familieleden is en het seizoen duurt ook een stuk korter. Maar ik ben benieuwd wat ze er van gaan maken, misschien dat ik een keer een episode check in het najaar als ik er aan denk om te zien wat voor show het nou eigenlijk is.
  Reactie op Erik: RTL heeft waarschijnlijk een optie op Idol zitten waarin ze het recht hebben om een seizoen(en) te maken tot een bepaald jaar/tv-seizoen. En als RTL geen gels neerteld op een gegeven moment om die optie te verlengen, kan SBS als ze een deal met Fremantle kunnen maken Idol overnemen.

  Reactie op Sven L.: Zondag is ook de enige avond waarop dit kan gaan scoren, want de vrijdag in het najaar is van SBS6 en NED1, en de zaterdag is al vol bij RTL4.

  Reactie op Sven L.: The X Factor wordt in heel veel landen uitgezonden, maar of het inmiddels ook al in meer landen loopt of aankomt dan Idol durf ik niet te zeggen. Dat kan je wel bij wikipedia checken, daar staan overzichten vaan veel programma’s in welk landen ze worden uitgezonden

 54. Anonymous

  uit de wandelgangen vernomen dat gordon heeft bedankt voor de jury. hij gaat the voice doen samen met wendy van dijk( presenteren) als coaches hebben ze nick & simon, jeroen vd boom guus meeuwis en van velzen!

 55. Heleen

  Reactie op Anonymous: Ik kan nog niet zo veel vinden over de inhoud van “The Voice”. Ik begrijp dat het wéér een talentenjacht is. Hadden we die niet al genoeg? Of gaat dit toch heel anders worden?

 56. Martijn

  Irene Moors samen met Robert lijkt me ook erg geschikt.

 57. Martijn

  Reactie op Anonymous: Gordon en Wendy van Dijk, omg ik zie een drama aankomen

 58. Flippo

  Reactie op Bart: Jij bent zeker Bart in ‘t Hout? :lol:

  De man die RTL4 vier jaar geleden om zeep hielp, opzouten!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.