Rita Verdonk: ‘DWDD reclamezuil links Nederland’

Rita Verdonk vindt De Wereld Draait Door te links. Ze vindt het niet erg als het programma van Matthijs van Nieuwkerk door bezuinigingen geschrapt zou worden. “Daar heb ik geen moeite mee“, vertelt de politica bij de NOS. “De Wereld Draait Door is een reclamezuil geworden voor links Nederland. Ik zag gisteren nog een onderzoek dat er is geweest. Ik geloof dat er de afgelopen weken ruim negentig PvdA’ers in de verschillende publieke omroep-actualiteitenrubrieken gezeten hebben.

Verdonk wil twee publieke tv-zenders schrappen. “Wat wij vinden is dat er één publieke zender moet komen, die betaald wordt door de belastingbetaler. Een zender voor het Journaal en voor – laat dat heel duidelijk zijn – actualiteitenprogramma’s die meerdere kanten van het politieke spectrum bedienen. Dus niet alleen maar linkse programma’s, maar ook voor een helder rechts geluid.”

Volgens de leidster van Trots op Nederland zijn er vooral PvdA’ers te zien bij de publieke omroepen. “Degene die dan volgt is het CDA met 45 en dat loopt dan zo af. Wij mochten ook twee keer aanwezig zijn de afgelopen maanden en that’s it. Dat is natuurlijk een zeer slecht beeld.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen