AVRO-directeur Maas: ‘Politiek kent de feiten niet’

Foto: AVROAVRO-directeur Willemijn Maas vindt de plannen van PVV en VVD om rigoureus te bezuinigen op de publieke omroep absurd. De partijen willen het aantal publieke tv-zenders beperken, waardoor bekende programma’s in gevaar komen. “Er wordt heel makkelijk geroepen: die geldverslindende omroepen. Terwijl ze de feiten helemaal niet kennen“, zegt ze deze week in de Avrobode. “Het feit is dat we een van de goedkoopste publieke omroepen zijn in Europa, gerelateerd aan inwoneraantal.”

Geert Wilders van de PVV wil terug naar één publieke tv-zender. “We zijn van en voor de burgers. We zijn er ook bij gratie van het publiek en uiteindelijk omarmt het publiek ons massaal in kijk- en luistergedrag. Ook in het aantal leden. Daarmee hebben wij onze maatschappelijke taak bewezen. Dan kan je toch niet zeggen: doe mij een omroep voor de grachtengordel“, zegt Maas.

Willemijn Maas hoopt op een nieuwe coalitie die niet desastreus zal zijn voor de publieke omroep. “Als er zo fors bezuinigd wordt dat er een net af kan, wordt de doelgroep smaller, hebben we minder leden, minder advertentie-inkomsten, minder programma’s en ook onze opdrachtnemers, de productiebedrijven, komen in de problemen. De consequenties hebben een veel bredere reikwijdte.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen