Huilende bijstandsmoeder niet blij met Netwerk

Erna Smeekens, de bijstandsmoeder die donderdag in EO Netwerk in huilen uitbarstte toen zij met de VVD-plannen werd geconfronteerd, is niet blij met de uitzending van het programma. Volgens Smeekens heeft de EO wel heel erg de nadruk gelegd op haar tranen. “Ik had wel gedacht dat ze precies dát stukje eruit zouden pikken. Wel érg weinig voor drie uur filmen“, zegt ze op Twitter. “De VVD houdt van ondernemen, van goede ideeën en niet zo van regels. Is net wat we nodig hebben.

Netwerk ging donderdag langs bij drie huishoudens: een rijke meneer ging er fors op vooruit, twee minder bedeelde gezinnen gingen er fors op achteruit. VVD-leider Mark Rutte noemde de uitzending ’tendentieus’ en diskwalificeerde de berekeningen van Netwerk.

In tegenstelling tot wat donderdag in Netwerk leek, is Smeekens juist enthousiast over de VVD. “De VVD heeft echt goede ideeën, en dat is serieus. Minder regels, in beweging komen. Daar wil ik ook echt over praten! En ben geen VVD’er.

Bijstandsmoeder Smeekens twijfelt aan Netwerk. “Klopt het nou wel of niet? Is het tendentieus en is Rutte terecht kwaad, of staat hij te liegen?“, zegt ze. “Ze krijgen ons niet kapot, hoor. Televisie pakt van drie uur filmen drie minuten, en dat is dan precies die minuut wanhoop. Maar het gaat niet gebeuren.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen