Geert Wilders wil niet in verkiezingsuitzendingen DWDD

Foto: Bob BronshoffGeert Wilders wil niet aanschuiven in de serie verkiezingsspecials van De Wereld Draait Door. In De Wereld Draait Door: De Toegift zal Matthijs van Nieuwkerk vanaf maandag dagelijks de politieke ac- tualiteit bespreken met gasten als Felix Rottenberg. “We hebben het drie keer gevraagd, maar hij zegt expliciet dat hij DWDD een verschrikkelijk programma vindt. En voor De Toegift wil hij ook niet. Dat hoort ook bij zijn strategie van polarisering“, zegt Van Nieuwkerk in De Standaard van zaterdag.

Van Nieuwkerk zag de serie verkiezingsspecials van DWDD eigenlijk niet zitten. “Als ik heel eerlijk ben, was ik nu wel het liefst al met vakantie geweest. Ik heb me door de redactie laten overhalen om De toegift te maken. Bovendien kwam er veel enthousiaste respons van de lijsttrekkers. En het is gewoon leuk om rond Balkenende of Cohen een uitzending te maken waarin hij geconfronteerd wordt met voetbaltrainers, mensen uit het bedrijfsleven, muzikanten.

In De Toegift zal Felix Rottenberg elke uitzending naast Van Nieuwkerk zitten. “Ik had vroeger twee grote voorbeelden: de sportjournalist Mart Smeets en de politiek analist Felix Rottenberg. Felix spot met alle tv-wetten: een kwajongen die je onderbreekt waar je het niet wil, die kan aaien en slaan binnen zelfde minuut. Tussen die twee polen wilde ik me graag bewegen.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen