Frits Wester wordt ‘pisnijdig’ van kritiek

Foto: RTLFrits Wester is boos over de kritiek dat zijn RTL-talkshow Wat Kiest Nederland? aan de rechterkant van het politiek spectrum zou zitten. “Ik kan er pisnijdig over worden. Dan probeer je het toch allemaal eerlijk uit te leggen en dan krijg je dat gezeik“, zei Wester vrijdag op RTL 4. “Donderdag vroegen de mensen ons: hoe zit het nou precies met de VVD en die berekeningen bij Netwerk? Dan rekenen we het uit en komt eruit dat de VVD eigenlijk wel gelijk heeft, en dan krijg je daar kritiek op.”

De kritiek komt volgens Wester vooral via microblogdienst Twitter, waar hij zeer actief is. “Nu krijg ik allemaal commentaar, van: welke provisie krijgen jullie van de VVD? We kunnen verzekeren: echt niets. We hebben het echt op verzoek uitgerekend.”

Volgens VARA-presentator Jeroen Pauw moet Wester zich er niet al teveel van aan trekken. “Er zijn mensen die vinden van te voren al dat de publieke omroep links is – en in sommige gevallen hebben ze daar overigens gelijk in – en dat de commerciëlen rechts zijn, alleen al vanwege het woord ‘commercieel’. Ik zou me er niet zoveel van aan trekken. Je moet niet die mensen allemaal even serieus nemen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen