Frits Bom: ‘Kat in de Zak een grote grap van RTL’

Foto: Nick van OrmondtFrits Bom, die jarenlang het consumen- tenprogramma De Ombudsman presen- teerde, noemt de consumentenrubriek Kat in de Zak van Peter van der Vorst ‘een grote grap’. Van der Vorst behandelt slechts kleinere zaken, omdat RTL grote partijen uit commercieel belang niet te- gen de schenen wil schoppen. “Een grote grap van RTL 4“, zegt Bom in Televizier. “Leuk gepresenteerd door Peter van der Vorst, maar niet iedereen heeft thuis een overleden papegaai die nooit wilde spreken.

Volgens Bom moet Kat in de Zak meer aansprekende zaken behandelen. “Moedig dat een commerciële zender het weer eens wil proberen, maar er is veel meer aan de hand dan dat waarin de redactie is geïnteresseerd. Niets is structureel of handelt over mijzelf of de buurman. Waar wij dan wel wat in zien, zijn de absurd hoge prijzen voor kinderschoentjes. Laat men daar eens een uitzending over maken.”

De terugkeer van De Ombudsman bij de VARA met Pieter Hilhorst als de nieuwe presentator, noemt Bom ‘het meest tragische misverstand van dit seizoen’. “De successen van weleer hadden te maken met de tijdgeest van toen. Door nu met een kopie van het programma te komen, schieten de makers en De Ombudsman hun doel helemaal voorbij. De kijkcijfers zijn ook dramatisch slecht en dat viel al na één uitzendminuut te voorspellen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen