Derksen: ‘RTL schuldig aan discussie over Hans Kraay Jr.’

Johan Derksen (61) denkt dat RTL aan zichzelf te danken heeft dat SBS twijfelt over het optreden van haar presentator Hans Kraay Jr. (50) in de talkshow Voetbal International van RTL 7. SBS heeft Kraay Jr. nog geen toestemming gegeven om ook volgend seizoen vaste gast te zijn bij de concurrent. “RTL heeft daar zelf schuld aan. Voor de interland Nederland – Amerika heeft RTL grote billboards rond de ArenA opgehangen met onze foto’s en eronder: ‘De Toppers van RTL’“, zegt Derksen.

Volgens Derksen was dat geen slimme zet. “Ook de directie van SBS rijdt over die weg en ziet dan Hans Kraay, waar ze iedere maand een vermogen naar overmaken omdat hij gewoon in vaste dienst is, als de topper van RTL. Langzaam aan is Hans beroemder als man van RTL, dan van die home video’s op SBS. Na maandag moet hij zich helemaal bezighouden met de WK-programma’s van SBS. Ondertussen wordt bekeken of hij volgend jaar weer plaats mag nemen. Ik zou het bijzonder betreuren als hij er niet meer zou zitten“, vertelt Derksen in ‘DWDD’.

Voetbal International is het best bekeken programma van RTL 7, maar nog altijd niet beter bekeken dan Studio Voetbal van de NOS. “Dat is logisch. Zij hebben Boer Zoekt Vrouw, Paul de Leeuw en De Reünie voor zich en wij hebben vrachtauto’s die racen op het ijs in Alaska voor ons. Dus de mensen die naar ons komen, kijken echt voor ons. En 500 duizend kijkers voor een zendertje als RTL 7 is waanzinnig. Volgens de mensen die verstand van tv hebben zou je op RTL 4 het dubbele hebben. We zijn heel tevreden, we zijn het best scorende programma van RTL 7. Wij doen niet mee in een race om kijkcijfers.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen