RTL 7 breidt autosportaanbod uit

RTL 7 breidt haar autosportaanbod uit met een aantal raceklassen, waaronder de FIA GT1, de GP2 en de Superleague Formula. Dat heeft RTL bekendgemaakt. FIA GT1 is het officiële wereldkampioen- schap voor de zogenoemde GT-wagens, waarin veel Nederlandse coureurs meerijden. De GP2-races worden in het voorprogramma van de Formule 1 verreden en de Superleague Formula is een strijd tussen racende voetbalclubs, zoals AC Milan, AS Roma, Atletico Madrid, Liverpool en PSV.

Het FIA GT1-kampioenschap, vanaf zaterdag 1 mei bij RTL 7, wordt sinds 1997 georganiseerd. Op historische circuits als Silverstone, Spa en Interlagos strijden snelle wagens als Aston Martin, Lamborghini en Maserati om de overwinning. “En de Nederlandse inbreng is groot“, aldus RTL.

Ook in de GP2, vanaf zondag 9 mei, rijden twee Nederlanders. “Giedo van der Garde doet een gooi naar de titel en Ho-Pin Tung, reservecoureur bij het Formule 1-team van Renault, hoopt op podiumplaatsen. Deze klasse heeft zich inmiddels bewezen als de ideale opstap naar de Formule 1.”

De Superleague Formule keert ook terug, namelijk op zondag 2 mei. “AC Milan, Atletico Madrid, Liverpool, AS Roma en PSV zijn zomaar een aantal aansprekende namen die aan de start verschijnen van deze relatief nieuwe raceklasse. Het derde seizoen is inmiddels van start gegaan en Robert Doornbos en Yelmer Buurman verdedigen de Nederlandse eer.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen