Pascal van Meerten nieuwe zendermanager SBS 6

Foto: SBS/ElvinPascal van Meerten (35) is vanaf 1 juni de nieuwe zendermanager van SBS 6. Hij volgt Tina Nijkamp op, die recentelijk werd benoemd tot Directeur Televisie van SBS. “Pascal van Meerten weet precies op wat voor televisie de SBS 6-kijker zit te wachten. Door zijn ervaring als producent van grote SBS-shows als Popstars en De Nieuwe Uri Geller, maar ook door producties als De Afvallers XXL en Gevangen in het Buitenland, is hij al jarenlang zeer nauw betrokken bij de zender“, zegt Nijkamp.

Van Meerten is momenteel Hoofd Info- en Entertainment bij SBS Productions. SBS spreekt van ‘een keuze voor een SBS’er in hart en nieren’. Tina Nijkamp: “Pascal is een creatief pur sang die 24/7 bezig is met televisie. Ik ben ervan overtuigd dat de zender met Pascal als Zendermanager een mooie toekomst tegemoet gaat.”

Zelf is Van Meerten ook erg blij met zijn nieuwe functie. “Ik heb met vele tv-producties de afgelopen jaren een bijdrage kunnen leveren aan de groei en het succes van SBS 6. Ik ben vereerd dat ik nu het vertrouwen krijg om zelf aan het roer te mogen gaan staan. De afgelopen jaren heeft het zenderteam een geweldige prestatie geleverd om van SBS 6 niet alleen een succesvolle tv-zender te maken, maar zeker ook een prachtig en zeer sterk merk. Mijn ambitie is om die merkwaarde de komende jaren te verstevigen en om te zetten in aansprekende marktaandelen.

Van Meerten is sinds 1995 werkzaam bij televisie. Begonnen bij RTL Nieuws en vervolgens de NCRV, werkte hij daarna bij diverse tv-producenten als John de Mol Produkties en Holland Media House (Blue Circle). In 2002 maakte hij de overstap naar SBS Productions als uitvoerend producent van onder andere De Afvallers XXL. In 2005 werd hij benoemd tot Hoofd Info- en Entertainment en maakte hij programma’s als Popstars, De Nieuwe Uri Geller en De 25.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen