Halsema brengt welsprekendheid in de praktijk op tv

Politica Femke Halsema (43) brengt haar dinsdagavond met een Thorbeckeprijs bekroonde welsprekendheid deze week weer een aantal keer in de praktijk op televisie. Zo schuift ze woensdagavond aan in Pauw & Witteman (23.00 uur, Ned. 1) en is ze zondag te gast in de talkshow Oog in Oog (23.45 uur, Ned. 2) met Sven Kockelmann. Halsema is blij met de prijs, maar zegt soms door de media te worden belemmerd. “Wij onderwerpen ons aan de snelle taal- en beeldcultuur van de massamedia.

Volgens Halsema wint de one-liner het in de media steeds vaker van de inhoud. “En met de grote omloopsnelheid in onderwerpen èn populariteit is politiek-filosofische samenhang tussen onze opvattingen wel het laatste probleem waar, wij, politici aan lijden. De filosoof – bedoel ik maar te zeggen – spreekt niet de taal van De Wereld Draait Door. Problematischer is dat de politicus soms geen andere taal meer lijkt te kunnen spreken.

In Pauw & Witteman vertelt Halsema woensdag over de Thorbeckeprijs, die om de paar jaar wordt uitgereikt voor politieke welsprekendheid.

Oog in Oog heeft Halsema uitgenodigd, omdat ze volgens het programma misschien wel de machtigste vrouw van Nederland is. Maar is haar partij ook klaar om te regeren? Durft ze vuile handen te maken op het pluche van de macht? Die vragen gaat Kockelmann zondag aan Halsema stellen.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen