Vincent ter Voert van CCCP naar Tuvalu Media

Vincent ter Voert, momenteel werkzaam bij tv-producent CCCP, treedt per 1 april in dienst van producent Tuvalu Media. Ter Voert wordt lid van het management en verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van alle tv-programma’s. Dat heeft Tuvalu woensdag laten weten. Ter Voert was bij CCCP als producent onder meer verantwoordelijk voor Look of Love van RTL 4 en Draadstaal van de VPRO. Het meest recente project van Tuvalu Media is de SBS-show Move Like Michael Jackson.

Tuvalu Media is verheugd met de komst van Ter Voert. “Met de ambities die Tuvalu heeft op de Nederlandse en Belgische markt, hebben we in Vincent de ideale man gevonden om deze te helpen waarmaken. Hij is een zeer succesvol en creatief producent met een indrukwekkende staat van dienst. Wij beschouwen hem als een enorme aanwinst voor ons bedrijf”, zegt directeur Taco Zimmerman.

Ter Voert is blij met zijn nieuwe baan. “Ik heb bijzonder veel zin om aan de slag te gaan bij Tuvalu Media. Een gedreven en eigenzinnig productiehuis dat behalve een mooie en gevarieerde portfolio ook veel spannende plannen voor de toekomst heeft. Ik vind het fantastisch deel te kunnen uitmaken van het team dat deze plannen gaat realiseren.”

Tuvalu, in juni 2006 opgericht, is producent van onder meer Babyboom (NCRV), Bij ons in de BV (KRO), Dames van Oranje (NCRV), DNA Onbekend (NCRV), Groeten van MAX (MAX), Sterren voor de Klas (Teleac) en Te Leuk Om Waar Te Zijn (TROS). In december 2007 nam Sony Pictures Television International een belang in Tuvalu Media en daarmee verzekerde Tuvalu zich van toegang tot de format catalogus van Sony en een internationaal netwerk voor de distributie van eigen formats. Meest recente vrucht van de samenwerking is Move Like Michael Jackson (SBS6)

Ter Voert begon zijn media-carrière bij de lokale radio in Amsterdam. In 1995 stapte hij over naar televisie en uiteindelijk kwam hij terecht bij Eyeworks. Als gedelegeerd producent en later als managing director was hij verantwoordelijk voor producties als Alleen Nog Een Man (Net 5), Bij Ons In de PC (KRO), De Italiaanse Droom (KRO), Echte Gooische Meisjes (RTL5), Groeten uit de Rimboe (SBS6), Op zoek naar Evita (AVRO) en Sterren Dansen op het IJs (SBS 6).

In 2008 maakt Ter Voert de overstap naar productiehuis CCCP waar hij samen met Mattias Schut als producent onder meer verantwoordelijk was voor Brainstorm (VPRO), Draadstaal (VPRO) en Look of Love (RTL4).

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen