Talpa: ‘Lekker Slim niet gescript’

Foto: Studio KastermansBridget Maasland is vanaf donderdag te zien met een nieuw seizoen van Lekker Slim op RTL 5. In deze spelshow van producent Talpa geven niet al te slimme dames antwoord op simpele quizvragen. Hoewel de dames uit het eerste seizoen soms wel heel rare antwoorden gaven, is de show volgens creatief directeur Gijs van Dam van Talpa niet in scène gezet. “Het zijn geen actrices. We hebben op Hyves en Facebook oproepen gedaan voor meisjes die wilden meedoen aan een quiz“, zegt hij.

Van Dam geeft in Televizier wel toe dat er wel wat antwoorden uitgeknipt worden. “Net zoveel goede als foute. Het is voor het spelelement ook niet leuk als er alleen maar foute antwoorden uitkomen. Dan kunnen de mannen in de studio altijd wedden op een fout antwoord.

Slimme meisjes zijn niet welkom bij Lekker Slim. “Aan hen heb je niet zo veel, nee. Dus die gebruik je dan ook niet“, zegt hij. Alleen niet al te intelligente, mooie dames mogen meedoen. “Ik weet niet of ik alle meisjes die meedoen nou superknap vind. Maar ze moeten wel een beetje leuk zijn om naar te kijken.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen