DWDD en Pauw & Witteman naar Westergasfabriek-terrein

Foto: Bob BronshoffDe VARA-talkshows De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman worden vanaf september vanuit de nieuwe DutchView- studio’s op het Westergasfabriek-terrein in Amsterdam uitgezonden. Ook de redactieruimten worden daar ingericht, heeft de VARA woensdag laten weten. De twee VARA-programma’s worden al vanaf hun oprichting uitgezonden vanuit Studio Plantage, naast dierenpark Artis in Amsterdam. Artis wil dat gebouw nu echter zelf gaan gebruiken, waardoor er moet worden verhuisd.

Facilitair bedrijf DutchView, dat de televisieregistraties verzorgt, is samen met de VARA op zoek gegaan naar een nieuwe locatie voor De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman. “We wilden in elk geval in de binnenstad blijven. Daarnaast zochten we naar voldoende studio- en redactieruimte voor meerdere programma’s. Ik ben blij dat we de onderhandelingen met de VARA over de nieuwe locatie en voortduring van de samenwerking succesvol hebben kunnen afronden“, zegt DutchView-directeur Georgette Schlick.

VARA-programmadirecteur Frans Klein is blij met de locatie. “Al vanaf de start van ‘De Wereld Draait Door’ en ‘Pauw & Witteman’ is er sprake van een prettige samenwerking tussen de VARA en DutchView. Gelukkig hebben we de zoektocht naar een nieuwe locatie ook samen volbracht. Overigens zal de kijker niets merken van de veranderingen: de uitstraling van de beide programma’s blijft zoals die nu is.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen