X Factor-kandidaten gaan X Campus in

Foto: William RuttenNa drie auditie-afleveringen, is het kaf van het koren gescheiden in X Factor. Ruim honderd kandidaten staan vrijdag aan de start van X Campus. Weg van familie en vrienden, worden zij door professionals getraind in hun zangkunst en performance. “In de eerste aflevering vrijdag aanstaande draait alles om de chorusline: kandidaten krijgen voor het eerst de kans de juryleden te laten zien wat ze op het grote podium kunnen als ze allen hetzelfde nummer ten gehore  brengen“, aldus RTL.

De X Campus-ronde duurt in totaal vier afleveringen. Tijdens deze ronde krijgen de kandidaten ook verschillende workshops, onder meer van de Engelse zangeres Pixie Lott en van Ryan Tedder, de zanger van de Amerikaanse band One Republic. Fiona Hering en Bastiaan van Schaik geven de kandidaten tips op  het gebied van styling en de Amerikaanse danser en choreograaf Dan Karaty, bekend van So You Think You Can Dance, geeft een workshop op het podium.

Ook vindt  in dit stadium van X Factor een selectie plaats; na X Campus gaan slechts twintig acts door naar de volgende ronde: de Jury Visits. In de laatste aflevering van de X Campus krijgen de juryleden elk een eigen categorie kandidaten toebedeeld: jongens 15 tot  en met 25 jaar, meisjes 15 tot en met 25 jaar, solisten ouder dan 25 jaar en zanggroepen. Vanaf dat moment barst ook de strijd tussen de juryleden los.

De X Campus-ronde in X Factor is vrijdag vanaf 20.30 uur te zien op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen