Veronica behaalt beste januarimaand ooit

Foto: SBSDe SBS-groep heeft de maand januari afgesloten met een marktaandeel van 25,8 procent in de doelgroep 20 tot 49 jaar. NET 5 begon 2010 met een aan- deel van 6,1 procent, SBS 6 sloot de maand af met 13,6 procent en Veronica behaalde met een marktaandeel van 6,2 procent haar beste januarimaand ooit. “Voor de websites van SBS was januari 2010 de beste maand ooit“, zo laat SBS weten. “Samen waren de sites goed voor 33 miljoen pageviews en ruim 2,9 mil- joen unieke bezoekers.”

Veronica kijkt terug op haar beste januarimaand ooit. Mede verantwoordelijk voor dit succes was de Top Gear Week. “Zo scoorde de Top Gear Polar Special een marktaandeel van 14 procent in de leeftijd 20 tot 49 jaar en in de voor Veronica belangrijke doelgroep, mannen 20 tot 34 jaar, zelfs 25,9 prcent. Ook de realityseries op de zondagavond doen het goed, met als uitschieter Border Security over de Australische douane. Verder scoren de crimeseries Criminal Minds, NCIS en Numb3rs als vanouds goed, ook de comedy Two and a Half Men blijft het goed doen.

Met de finale van Popstars had SBS 6 het best scorende programma van de maand januari in handen, de uitslag behaalde een marktaandeel van 45,2 procent. “Ook de terugkeer van de spannende serie The Mentalist zorgde voor goede cijfers, evenals Hart van Nederland, Undercover in Nederland en Wegmisbruikers. Januari was natuurlijk ook de maand van de nationale inzamelingsactie Nederland Helpt Haïti waarin SBS 6 samenwerkte met de Publieke Omroep en RTL. Daarnaast maakte SBS die avond Hart voor Haïti waarin ruimschoots aandacht was voor de kleinere acties die in Nederland werden ondernomen om Haïti bij te staan in deze tijd van nood.”

Bij NET 5 ging in januari de nieuwe serie The Good Wife goed van start. De eerste aflevering van de serie met Emmy Award-winnares Julianna Margulies was goed voor een marktaandeel van 12,2 procent in de voor NET 5 belangrijke doelgroep vrouwen van 20 tot 34 jaar. “Daarnaast deden ook Private Practice, Desperate Housewives en de zaterdagavond crimeavond het goed.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen