RKK voor het eerst op alle publieke tv-zenders

De publieke omroep RKK is er trots op dat zij dit jaar zowel op Nederland 1, 2 als 3 te zien zal zijn. De katholieke RKK is een zogenoemde 2.42-omroep, een omroep van een genootschap met een geestelijke grondslag. “Het is werkelijk uniek omdat RKK voor het eerst mag meedoen aan het miljoenenbal van Nederland 1 en voor het grote publiek een toegankelijk programma met een missie kan maken“, laat Leo Fijen, sinds twee jaar hoofd van de RKK-zendtijd, donderdag weten.

Op Nederland 1 komt de RKK met een bijzonder programma. “We komen op Tweede Paasdag met het ontroerende en meeslepende verhaal van nabestaanden en slachtoffers van het Familiedrama van Zoetermeer, vijf jaar geleden.”

Ook zal de RKK gaan uitzenden op Nederland 3. “Daar is RKK in de aanloop naar het WK-voetbal vanaf begin mei prominent aanwezig met een serie over de rol van geloof bij topvoetballers. De Hand van God heet dat programma waarin topvoetballers als Enoh van Ajax op een zeer persoonlijke manier over het geloof zullen praten.

Fijen heeft zelf jarenlang programma’s bedacht en gemaakt en weet volgens de RKK goed wat er bij komt kijken om vanuit kerkelijke zendtijd succesvol te zijn voor het grote publiek en ook sterk te programmeren voor een specifieke groep katholieken. “Op de zondagochtend en doordeweekse middag van Nederland 2 bedienen we de achterban van kerkse katholieken met een eucharistieviering, een geloofsgesprek en positieve reportages over de betekenis van geloof in de samenleving.

Op de avond van Nederland 2 zoeken we ook de groep van participerende burgers op die zoekende zijn. Daar volgen we het algemene nieuws vanuit katholiek en kerkelijk perspectief, we hebben daar een ander profiel waar hard aan wordt gewerkt. Want Kruispunt op de late zondagavond is al achttien jaar een vaste waarde met een gemiddeld aantal kijkers van 400.000. Het is het kroonjuweel van de zendtijd en levert een goede bijdrage aan de diversiteit van de publieke omroep.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen