De Volkskrant vanaf eind maart op tabloid

De Volkskrant verschijnt vanaf maandag 29 maart volledig op tabloidformaat. Dat heeft het dagblad donderdag laten weten. Het tweede katern van de krant werd al langer op het kleinere formaat afgedrukt. Het eerste katern, nu nog op broadsheet-formaat, volgt vanaf maart. “Met de overgang naar tabloid wordt de Volkskrant fors uitgebreid. Niet alleen wordt daardoor meer ruimte gegeven aan journalistieke artikelen, ook het aan- tal servicepagina’s wordt vermeerderd“, aldus de Volkskrant.

Er wordt bezuinigd bij de Volkskrant en het is goedkoper om de krant kleiner uit te brengen. Bovendien sluit op 1 april de drukkerij van de krant. Het is problematisch om de krant elders op broadsheet-formaat af te drukken. Daarom gaat de krant op doordeweekse dagen helemaal op tabloid over. De weekendbijlages krijgen het Berlinerformaat, dat iets groter is dan tabloid.

De grootste betaalde krant van Nederland, De Telegraaf, verschijnt in broadsheet- formaat. Kranten als het AD, Metro, Spits en Trouw verschijnen in tabloidformaat.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen