Popstars-winnaar Déon teleurgesteld in SBS 6

Foto: PRZanger Déon Leon (19) is teleurgesteld in SBS 6. Samen met Brandi Russell (26) en Steffie Zoontjes (18) won Déon in 2008 de talentenjacht Popstars, maar hun popgroepje RED! bracht hen weinig succes. “Volgens mij heeft er voor RED überhaupt nooit een plan klaargelegen“, zegt hij in Story. “Voor mij geldt – en dat is wellicht een waarschuwing voor ande- ren – dat ik nooit meer aan een dergelijk programma zal meedoen als vooraf niet duidelijk is wat de plannen zijn. Ik moet het nu zelf bewijzen.

RED is vorige maand officieel uit elkaar gegaan. “Ik moet vanaf nul beginnen. Het is allemaal niet zo gelopen als ik had verwacht. In één jaar tijd hebben we als RED weinig optredens gehad. Na de overwinning zijn we ook wekenlang uit beeld geweest. Naar mijn gevoel hebben we eigenlijk stilgestaan. Dat is dodelijk in de showbizz. De nieuwe Popstars-winnaar Wesley verscheen wel direct bij Shownieuws. Bij ons was dat niet het geval.”

Déon heeft spijt van zijn deelname aan Popstars. “Weet je, je tekent een contract waardoor je vastzit aan dat team. Daar valt niet eens over te praten. Ik heb genoeg momenten gekend dat het totaal niet meer klikte. Het winnen van Popstars heeft me absoluut niet gebracht wat ik ervan verwachtte. Na een nummer één hit bleven de boekingen uit. We overlegden wat te doen. Dan maar wéér een single uitbrengen. Deze werd niet in de winkel verkocht – de jeugd koopt niet meer volgens het team – maar kon via internet gedownload worden. Het gevolg: het werd niets! Radiozenders draaiden de plaat ook niet, dus misschien was de keuze van het repertoire verkeerd.

Heel Déons staat nu op zijn kop. “Het is zó jammer. Ik heb mijn sportopleiding en nog veel meer aan de kant gezet om me honderd procent te geven voor RED.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen