Ghislaine Plag voor het eerst in Rondom 10

Ghislaine Plag presenteert zaterdag voor het eerst het programma Rondom 10 op Nederland 2. Ze volgt Cees Grimbergen op, die het discussieprogramma van de NCRV jarenlang presenteerde. “Toen ik voor Rondom 10 werd gevraagd, dacht ik: zo’n kans krijg je maar één keer in je leven. Een live debatprogramma, waarin mensen op gepassioneerde wijze met elkaar over een onderwerp discussiëren. Mooier kun je het niet krijgen. Ik wist dat ik dit moest gaan doen“, vertelt Plag deze week in Televizier.

Volgens Plag verandert er veel aan Rondom 10. “We hebben zo veel nieuwe ideeën, er komt een nieuw decor en we zullen een aantal keren per jaar op locatie gaan uitzenden. Ik merk dat iedereen op de redactie zin heeft om weer te beginnen.

Plag begon tien jaar geleden op de radio. Toen de NCRV haar twee jaar geleden vroeg om het tv-programma Uitgedokterd?! te presenteren, was ze erg verbaasd. “Ik had nauwelijks tv-ervaring. Toch besloot ik het te doen. Televisie is toch wel een uitdaging; je bent eigenlijk gek als je nee zegt.

Ze vindt het vervelend om Grimbergen te vervangen. “Maar het is een koers die de NCRV heeft ingezet. Bovendien ben ik geen jong meisje meer; ik zit al ruim tien jaar in het vak.

Rondom 10 is zaterdag om 21.10 uur te zien op Nederland 2.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen