NOVA-gezicht Clairy Polak mogelijk naar nieuwe rubriek

Foto: Leendert JansenNOVA-gezicht Clairy Polak gaat vanaf september aan de slag voor de opvolger van de actualiteitenrubriek Netwerk. Die verwachting spreekt mediadirecteur Jan de Jong van de NOS uit in De Volkskrant. NOVA, een samenwerking van de NOS, NPS en VARA, gaat vanaf september verder zonder de VARA onder de titel Het Nieuwsuur. VARA-gezicht Clairy Polak zou dan aan de slag kunnen voor het nieuwe programma van de EO, VARA en WNL, dat op het huidige tijdstip van Netwerk komt te staan.

De VARA zal twee avonden per week verantwoordelijk zijn voor de inhoud van de opvolger van Netwerk. “Ik ga ervan uit dat Clairy Polak daar voor gaat werken. Wan het is natuurlijk een uitstekende journaliste“, zegt De Jong van NOS.

Volgens De Jong kan Polak niet mee naar het Nieuwsuur, zo laat hij weten in de krant. “We moeten er nog over gaan praten, maar ze is wel van de VARA. Als je dan écht een nieuw programma gaat maken, geen Tien Uur Journaal en NOVA in een nieuw jasje, maar echt iets heel nieuws, dan ligt het niet in de lijn van de verwachting dat Clairy Polak straks het Nieuwsuur gaat presenteren.”

NOVA-presentator Twan Huys kan wel door bij het Nieuwsuur, omdat hij in dienst is van de NPS.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen