Joop van den Ende voelt zich diep beledigd door SP

Joop van den Ende (67) voelt zich diep beledigd door de SP. De politieke partij vindt dat het tv-programma Op Zoek Naar Mary Poppins niet thuishoort bij de publieke omroep AVRO. In de show wordt gezocht naar de hoofdrolspeler voor een musical van Van den Ende. “De SP vindt dat een zoektocht naar Mary Poppins thuishoort bij de commerciële omroep, maar wij kiezen bewust voor de publieke omroep“, zei Van den Ende maandag tijdens de presentatie van zijn bedrijf, tekent het ANP op.

Van den Ende: “De doelstelling van de publieke omroep is om kunst en cultuur te verspreiden onder een zo breed mogelijk publiek. Ik kan zeggen dat muziektheater kunst is. Musical heeft de plaats ingenomen van operette. We brengen geen lullig verhaal met wat liedjes in onze voorstellingen. We hebben het hier over hoogstaande producties als Anatevka en Miss Saigon: wereldrepertoire. De publieke omroep moet ervoor staan om kunst met een kleine en met een grote K te tonen.

Van den Ende is boos op de SP. “De SP doet alsof musicals van mij vies en commercieel zijn. Natuurlijk moeten we als bedrijf geld verdienen. Al was het alleen maar om de 11 miljoen investeringskosten voor Mary Poppins terug te verdienen. Het Circustheater is in de afgelopen veertien jaar uitgegroeid tot het meest succesvolle theater van Nederland. Dat de AVRO een hoofdrol in dit theater als prijs mag weggeven is juist een voorrecht en helemaal niet vies.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen