De Vries niet onder de indruk van RTL 5-interview Joran

Geplaatst op Wed 24 Feb 2010 om 11:20

Foto: SBSPeter R. de Vries is niet heel nieuwsgierig naar de reportage die RTL 5 zondag uitzendt over Joran van der Sloot. In een interview met Jaap Amesz, bekend als Terror Jaap uit De Gouden Kooi, verklaart Van der Sloot dat hij het lichaam van Natalee Holloway in een moeras heeft gedumpt. “Het is een interview dat Terror Jaap van De Gouden Kooi met hem heeft gedaan. Dat vind ik al niet een journalist met een reputatie, om het zo te zeggen“, zei De Vries dins- dag in RTL Boulevard.

De Vries, die in februari 2008 zeven miljoen Nederlanders aan de buis gekluisterd hield met zijn programma over Van der Sloot, is niet onder de indruk van de nieuwe ‘bekentenis’. Hij vermoedt dat Van der Sloot opzettelijk foute verklaringen aflegt om zichzelf als een ongeloofwaardig en labiel persoon neer te zetten. “De bevindingen zijn ook voorgelegd aan Justitie op Aruba. Hij is er ook niet van onder de indruk.”

Volgens De Vries is het RTL 5-interview een jaar geleden aan verschillende zenders aangeboden. “Maar als hij werkelijk een eind wil maken aan het mysterie, dan ga je natuurlijk niet naar Terror Jaap toe, maar naar een serieuze journalist.

Het Van der Sloot-interview is zondag om 20.30 uur te zien op RTL 5.
15 Reacties op “De Vries niet onder de indruk van RTL 5-interview Joran”


 1. Televisiefreaks

  Dit zal vast niet zo’n hit worden als destijds het geval was met Peter R. de Vries. Ik zet in op 775.000 kijkers.

 2. Rem

  Daar zit natuurlijk wel wat in! Is voor Terror Jaap wel leuk hahaha..

 3. Rem

  ik denk max 600.000 kijkers..
  we zijn niet meer in de ban van Joran van der Sloot

 4. Ron de Weerd

  Joran van der Sloot vertelde onder invloed van drugs ook oncontroleerbare verhalen tegen het cokesnuivende criminele infiltranten vriendje van De Vries, Patrick van der Eem. Dus wat dat betreft is er weinig verschil.

  Ook details die controleerbaar waren die Van der Sloot in het programma van R. De Vries noemde, klopten niet.

  Ergo: De Vries heeft de moord op Natalee Holloway niet opgelost, evenals een nitwit als Terror Jaap. Kunnen ze elkaar de hand schudden.

 5. Jan

  Wtf gaat het om een interview dat is afgenomen door Terror Jaap? Waarom zenden ze dat uberhaupt uit?

 6. TiM2O

  Ik wil bij deze een oproep doen aan iedereen om NIET TE KIJKEN. Deze twee zielige mannetjes verdienen het niet dat ze met deze pulp kijkers lokken. Dat RTL Jaap betaalt voor zo’n rommel…

  Benieuwd welke vergoeding Joran krijgt….

 7. Daan

  Peter R mocht gisteren ongestoord de uitzending van RTL afkraken. Snapt nu niemand bij RTL dat een SBS collega hierover uitnodigen niet zo’n verstandige zet is?!
  Als SBS deze uitzending had binnen weten te slepen, was nu heel Nederland er al in de ban van geweest en had je Peter R hierover niet gehoord.

 8. K.Baal

  Nee,Peter R is nergens van onder de indruk wat anderen doen of hebben gedaan.Hij alleen is de grote wijsneus en niemand anders.Als je het zo goed weet waarom los je deze zaak dan niet op? In een eerdere poging ben je totaal afgegaan,dus wie weet lukt het nu wel.Iedereen heeft wel eens mazzel,dus ga je gang zou ik zeggen.

 9. d'amsterdammertje

  TJ heeft lopen leuren met die opname en zal wel fiks hebben moeten betalen om het op de tv te krijgen. “lol”

 10. Bram

  Nou gelukkig is Peter wel altijd journalistiek geloofwaardig.

 11. mark

  Kan iemand me zeggen hoe de zondagprogrammering van RTL 5 er nu uit gaat zien? Vervalt de film of komt die na dat Joran gedoe, en hoe lang gaat dat interview duren?

 12. Jules Winnfield

  Peter R. de Vries wilt het alleen recht op Joran ofzo.

  Zijn eigen interview was zelf bull shit Joran loopt nog steeds vrij rond dus onze speurneus moet eens effe niet zo wijs doen.

 13. Anonymous

  Ik ben dat hoogmoedige en zelfingenomen mannetje De Vries wel een beetje zat. Wat ik al eerder had bij Henk Jan Smits en Albert Verlinde, namelijk dat ik ze het liefst permanent van mijn beeldbuis verwijder, heb ik nu ook met Peter. Echt gewoon klaar…

 14. Owen

  Reactie op Anonymous:

  En dan mogen Patty Braak en Gerard Joling ook meteen mee.

 15. d'amsterdammertje

  Reactie op Bram: Geloofwaardig doen is iets anders dan Geloofwaardig zijn.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.