De Vries niet onder de indruk van RTL 5-interview Joran

Foto: SBSPeter R. de Vries is niet heel nieuwsgierig naar de reportage die RTL 5 zondag uitzendt over Joran van der Sloot. In een interview met Jaap Amesz, bekend als Terror Jaap uit De Gouden Kooi, verklaart Van der Sloot dat hij het lichaam van Natalee Holloway in een moeras heeft gedumpt. “Het is een interview dat Terror Jaap van De Gouden Kooi met hem heeft gedaan. Dat vind ik al niet een journalist met een reputatie, om het zo te zeggen“, zei De Vries dins- dag in RTL Boulevard.

De Vries, die in februari 2008 zeven miljoen Nederlanders aan de buis gekluisterd hield met zijn programma over Van der Sloot, is niet onder de indruk van de nieuwe ‘bekentenis’. Hij vermoedt dat Van der Sloot opzettelijk foute verklaringen aflegt om zichzelf als een ongeloofwaardig en labiel persoon neer te zetten. “De bevindingen zijn ook voorgelegd aan Justitie op Aruba. Hij is er ook niet van onder de indruk.”

Volgens De Vries is het RTL 5-interview een jaar geleden aan verschillende zenders aangeboden. “Maar als hij werkelijk een eind wil maken aan het mysterie, dan ga je natuurlijk niet naar Terror Jaap toe, maar naar een serieuze journalist.

Het Van der Sloot-interview is zondag om 20.30 uur te zien op RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen