Vlaamse dramaserie Katarakt bij de NCRV

Foto: Lies WillaertDe NCRV gaat de Vlaamse dramaserie Katarakt uitzenden. De eerste uitzending is op zondag 10 januari op Nederland 2. Dat heeft NCRV maandag laten weten. In 2008 won deze dertiendelige serie over een familiebedrijf dat handelt in fruit de Vlaamse Televisie Ster voor het beste Fictieprogramma. De makers werkten met een riant budget. “Met een totaal productiebudget van meer dan vijf miljoen euro is Katarakt een van de duurste Vlaamse series ooit“, vertelt een zegsman van de NCRV.

Centraal in Katarakt staat Elisabeth, een gedreven vrouw van 38. Als ze ontdekt dat het fruitbedrijf van haar schoonvader op de rand van het faillissement staat, haalt ze haar besluiteloze man Frank, haar rustige schoonzus An en haar weinig verantwoordelijke schoonbroer Paul over om het bedrijf over te nemen en te moderniseren.

De gedrevenheid van Elisabeth strijkt de andere familieleden behoorlijk tegen de haren in. “Bovenop de bedrijfsperikelen en de familiale aanvaringen, heeft Elisabeth ook een persoonlijk probleem dat ze aanvankelijk ontkent en onderschat: er is iets mis met haar ogen. Wanneer haar oogprobleem bijzonder ernstig blijkt te zijn, het bedrijf op springen staat en haar relatie met Frank serieus onder vuur komt te liggen, maakt Elisabeth, gedreven door ambitie en drang naar zelfbevestiging, een kapitale fout…“, verklapt de woordvoerder.

Katarakt is vanaf 10 januari wekelijks om 19.55 uur te zien op Nederland 2.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen