Peter van der Vorst wil Sarah Palin interviewen

Foto: Nick van OrmondtPeter van der Vorst hoopt dat hij de Amerikaanse politica Sarah Palin mag interviewen voor zijn programma Van Der Vorst Ziet Sterren op RTL 4. Ook grotere sterren als Brad Pitt en Oprah Winfrey staan op zijn verlanglijstje. “We zijn druk bezig met Sarah Palin. Maar die mensen zijn allemaal zó populair, dan word je als klein landje onder op de stapel gelegd“, zegt Van der Vorst, vooral bekend van RTL Boulevard, in NCRV Gids. “Het eni- ge dat werkt, is bellen. Heel veel bellen. Je moet echt leuren.

Ook Nederlandse sterren willen niet altijd geïnterviewd worden door Van der Vorst. “Ook in Nederland moeten we soms veel moeite doen om mensen te overtuigen. Bij sommigen bestaat de angst om te veel van zichzelf te laten zien.”

Van der Vorst vindt het vervelend als hij met Ivo Niehe vergeleken wordt. “Ik vind dat te gemakkelijk. Daar gaan we wéér, denk ik dan. Het komt waarschijnlijk omdat ik altijd roep dat Ivo een van mijn grote voorbeelden is.

De tv-presentator wil graag aardig gevonden worden. “Ik houd er niet van om achteraf met een voice over iemand af te zeiken. Ik probeer altijd te zeggen wat ik van iemand vind. Als je een bekende kop hebt gekregen, weet je hoe je zelf behandeld wilt worden. Dat is een goede maatstaf. En het is mijn kracht dat ik alles kan zeggen. Ik ben een aardige jongen.

Het RTL 4-gezicht maakt zijn programma zelfstandig met zijn bedrijf Vorst Media. “Ik ben nu voor alles zelf verantwoordelijk. Zeker, dat is een extra zorg. Ik kan niemand anders de schuld geven als het misgaat. Maar het is ook prettig om niet met anderen te hoeven overleggen. Financiële beslissing kan ik nu gewoon zelf nemen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen