Mustafa Marghadi nieuwe presentator Klokhuis

Foto: Fleur KoningDe 26-jarige Mustafa Marghadi maakt op 1 februari zijn debuut als presentator van Het Klokhuis. Op die dag wordt het kinderprogramma tevens in een nieuw jasje gestoken. Dat heeft de NPS donderdag bekendgemaakt. De nieuwe vormgeving is meteen al aan het begin van het programma te bewonderen in de nieuwe leader. “In twintig seconden wordt duidelijk waar Het Klokhuis voor staat: stoer, verrassend, flitsend, informatief, brutaal en grappig“, vertelt een woordvoerster.

In de aflevering van maandag 1 februari laat Mustafa Marghadi zien hoe de nieuwe leader van Het Klokhuis tot stand is gekomen. “Hoe verander je de vorm van een programma zonder dat het ten koste gaat van de herkenbaarheid? Dat was de lastige taak voor het gerenommeerde reclamebureau KesselsKramer, dat gevraagd werd de nieuwe huisstijl voor Het Klokhuis te ontwerpen. Een vormgeving die een herkenbaar beeld oplevert, maar ook gevarieerd is in gebruik; die past bij het nieuwsgierige karakter van Het Klokhuis en niet saai wordt. En, ook niet onbelangrijk, een huisstijl die nog jarenlang mee kan. Dat de Klokhuisappel, sinds de eerste uitzending in 1988 hét symbool van het programma, daarin niet mag ontbreken, stond natuurlijk vast.”

Mustafa Marghadi kijkt al van jongs af aan naar Het Klokhuis. Na het behalen van zijn HAVO-diploma en drie jaar managementstudies begon hij aan de studie journalistiek, die hij inmiddels heeft afgerond. Hij werkte tijdens zijn studie als redacteur bij de NOS en als radioverslaggever bij RTV Utrecht. Hij is redacteur bij NOS Headlines en freelance-verslaggever bij RTV Utrecht. Zijn grote hobby is voetbal.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen