Johan Nijenhuis vertrekt bij NL Film & TV

Foto: NL FILMJohan Nijenhuis vertrekt bij NL Film & TV. Het productiehuis gaat verder onder leiding van Alain de Levita, met wie Nijenhuis het bedrijf in 2001 oprichtte. Dat heeft NL Film & TV, dat onder meer Voetbalvrouwen produceert, donderdag bekendgemaakt. Het vertrek is volgens Nijenhuis in goed overleg tot stand gekomen. “NL Film & TV is een prachtig bedrijf, met vele succesvolle producties, maar niettemin voel ik dat voor mij het moment is aangebroken voor een volgende stap“, zegt hij.

Alain de Levita denkt dat het vertrek van Nijenhuis ook voordelen oplevert. “Ik kijk terug op een bijzondere periode, waarin we gezamenlijk een sterk en onderscheidend productiebedrijf hebben opgebouwd. Het vertrek van Johan opent voor NL Film & TV ook weer nieuwe deuren. Vooral in creatief opzicht. In samenwerking met vertrouwde én met nieuwe gezichten blijf ik de groei van het bedrijf voortzetten.

NL Film & TV ontwikkelt en produceert films en televisiedrama voor de Nederlandse en internationale markt. Het bedrijf heeft veertien films en zeventien televisieseries op haar naam staan, waaronder Spangas, Keijzer & De Boer Advocasten, De Storm en Verborgen Gebreken. “Voor 2010 hebben we een aantal veelbelovende producties op stapel staan, waaronder In Therapie, Penoza, Foeksia de Miniheks, Lang & Gelukkig en twee dagelijkse soaps voor [email protected]“, zegt De Levita.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen