Disney XD trots op succesvolle start

Het nieuwe kinderstation Disney XD, de opvolger van Jetix, is naar eigen zeggen ‘spectaculair’ van start gegaan. Zowel tijdens de start op 1 januari als tijdens de eerste schooldag op 4 januari werd Disney XD veel bekeken in de doelgroep 6 tot 12-jarigen. “De zender wist tijdens de openingsdag direct marktleider te worden en veroverde gisteren zelfs een marktaandeel van 40,1 procent“, aldus Disney. “Het succes van de openingsdag was mede te danken aan de film Pirates of the Caribbean.

De nieuwe zender maakt volgens een zegsvrouw een ‘ongelooflijke’ eerste schooldag mee, dankzij de serie Zeke and Luther. “Met een marktaandeel van 42 procent lukt het de serie, die speciaal voor Disney XD is ontwikkeld, om de concurrentie ver voor te blijven. Ook successeries als Zack & Cody (42,9 procent marktaandeel) en Phineas and Ferb (50,9 procent marktaandeel) lukt het om veel kijkers te trekken.“”

Ook zusterzender Disney Channel is het nieuwe jaar goed begonnen. De zender behaalde afgelopen zaterdag een marktaandeel van 7,2 procent, het hoogste sinds de start in oktober. “Dit kwam met name door de film Wizards of Waverly Place, The Movie dat een marktaandeel van 16,3 procent behaalde. Disney Channel is in 28 procent van de Nederlandse huishoudens te ontvangen. Gezamenlijk wist Disney Channels Benelux gisteren een marktaandeel van 44,3 procent te behalen.”

Disney Channels Benelux is onderdeel van The Walt Disney Company en bestaat uit Disney Channel en Disney XD. Disney Channel is 24 uur per dag te bekijken door klanten van UPC en Disney XD is dagelijkste zien op het kanaal van Veronica.

Alle genoemde marktaandelen zijn in de doelgroep 6-12 jaar en in het tijdvlak 06.00 tot 18.00 uur.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen