Albert Verlinde tekent nieuw contract bij RTL 4

Foto: Nick van OrmondtAlbert Verlinde heeft in december een nieuw contract getekend bij RTL 4. Dat maakte het gezicht van RTL Boulevard dinsdagmorgen bekend op Q-Music. Het vorige contract van Verlinde liep af op 1 augustus 2010. “We hebben een con- tract getekend. Vanaf 1 augustus 2010 is het weer verlengd. Niet onder zulke heel gekke andere omstandigheden. Dus we gaan gewoon vrolijk met elkaar door. We hebben afgesproken om steeds stil- zwijgend te zeggen: ‘Zo lang als het leuk blijft’. Geen termijnen.

De showbizzdeskundige wilde geen contract voor bepaalde tijd. “Als je het niet leuk meer vindt, moet je kunnen stoppen. Zo lang als het leuk is, gaan we ermee door.

RTL-collega Robert Jensen suggereerde op internet dat Albert Verlinde salaris moet inleveren, maar daar is volgens de presentator niets van waar. “Ik weet niet wat die man heeft, maar hij zit te bloggen steeds. Ik was zondag te gast bij Life & Cooking. Dat is twee weken geleden opgenomen. Ik heb toen mijn collega’s geholpen, omdat een gast had afgebeld. Ik had niets te vertellen, maar kwam toch langs, zodat ze een gast hadden. Het was net de week dat we met RTL over de contracten aan het praten waren. Dus ik vertelde dat aan Carlo en Irene. Hij heeft dat denk ik zitten kijken en toen gelijk op internet gegooid heeft dat mijn contract verlaagd wordt. Wat hij niet weet, is dat die opnames op donderdag waren, en dat we er op vrijdag uit waren.

Het nieuwtje dat Albert Verlinde boos is weggelopen bij een interview met het Brabants Dagblad, klopt wel. Verlinde vond dat de interviewer te veel vragen stelde aan zijn partner Onno Hoes. “Het was op een gegeven moment kwart voor elf en hij zat alleen maar met Onno over het milieu te praten. Ik zei: ‘Ik zit nou tweeënhalf uur, waarom heb je eigenlijk een dubbelinterview aangevraagd?’ Want dat doe je omdat je wilt weten hoe mensen leven en met elkaar omgaan. Ik zeg: ‘Je zit alleen maar met Onno over het milieu te praten. Had dan een interview met hem aangevraagd’.

Hij zei: ‘Nee, ik ga nu met jou praten’. Dus toen zei ik: ‘Het is kwart voor elf. We zitten hier tweeënhalf uur’. Hij zegt: ‘Ja, maar normaal duurt het vijf uur’. Ik vond het een beetje laat worden om om 1 uur het pand te verlaten. Dus toen zei ik: ‘Laten we maar zeggen dat het dit was’. En dat stond in de krant.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen