Albert Verlinde teleurgesteld in de NOS

Foto: Kastermans FotografieAlbert Verlinde vindt het vervelend dat het Radio 1 Journaal donderdag aan- kondigde dat het programma Nederland Helpt Haïti ‘onder meer op Nederland 1’ werd uitgezonden. RTL 4 en SBS 6 werden niet genoemd. “Ik zat in de auto naar het Radio 1-Journaal te luisteren. Toen zeiden ze: ‘De tv-actie wordt op verschillende zenders uitgezonden, waaronder Nederland 1’. Dan denk ik: waarom zeg je dat nou?“, aldus Verlinde. Ook is hij teleurgesteld in de Stichting Kijk- en Luisteronderzoek.

De Stichting Kijk- en Luisteronderzoek publiceert dagelijks de kijkcijfers. Daaruit blijkt dat de meeste mensen de actie-avond voor Haïti op Nederland 1 volgden. Verlinde: “Er keken 3,6 miljoen mensen naar, maar er is iets heel merkwaardigs aan de hand. Kijk- en Luisteronderzoek heeft besloten dat dat ingedeeld wordt in zenders. Dan denk ik: als je nou echt voor eendracht gaat, dan maak je één aantal kijkers bekend. Dan zeg je aan het eind van de week: er keken 3,6 miljoen mensen.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen