Albert Verlinde teleurgesteld in de NOS

Foto: Kastermans FotografieAlbert Verlinde vindt het vervelend dat het Radio 1 Journaal donderdag aan- kondigde dat het programma Nederland Helpt Haïti ‘onder meer op Nederland 1’ werd uitgezonden. RTL 4 en SBS 6 werden niet genoemd. “Ik zat in de auto naar het Radio 1-Journaal te luisteren. Toen zeiden ze: ‘De tv-actie wordt op verschillende zenders uitgezonden, waaronder Nederland 1’. Dan denk ik: waarom zeg je dat nou?“, aldus Verlinde. Ook is hij teleurgesteld in de Stichting Kijk- en Luisteronderzoek.

De Stichting Kijk- en Luisteronderzoek publiceert dagelijks de kijkcijfers. Daaruit blijkt dat de meeste mensen de actie-avond voor Haïti op Nederland 1 volgden. Verlinde: “Er keken 3,6 miljoen mensen naar, maar er is iets heel merkwaardigs aan de hand. Kijk- en Luisteronderzoek heeft besloten dat dat ingedeeld wordt in zenders. Dan denk ik: als je nou echt voor eendracht gaat, dan maak je één aantal kijkers bekend. Dan zeg je aan het eind van de week: er keken 3,6 miljoen mensen.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen