Albert Verlinde: ‘Cornald Maas buitengewoon laf’

Foto: Kastermans FotografieAlbert Verlinde (48) vindt Cornald Maas (47) ‘buitengewoon laf’, omdat de Songfestival-commentator niet wil reageren op de ontstane commotie over het muziekfestival. “Cornald Maas is een goede vriend van me, maar ik vind het buitengewoon laf dat iemand die al die jaren voor het Songfestival opkwam en er een mening over had, nu door de TROS is ingehuurd en zijn mond houdt. Af en toe schieten dingen bij mij gewoon in het verkeerde keelgat. Dit hoeven wij toch niet te betalen?

Verder vindt hij het Songfestival-liedje ‘Ik ben Verliefd (Sha-la-lie)’ van Pierre Kartner ontzettend slecht. “Ik ben er inderdaad heel negatief over“, zei Verlinde tegen Kartner op Radio 538. “Pierre, met alle respect, ik vind dit gewoon niet kunnen. Het ligt niet aan jou hoor, maar ook wat de TROS aan het uithalen is. Het is een versimpeling van het Songfestival waar ik me echt voor schaam. Het eerste idee vond ik erg leuk: Pierre Kartner maakt een liedje en iedereen gaat ermee aan de slag. Nu gooit iedereen er dezelfde brij over. Ik heb zelfs gehoord dat er draaiorgels binnen gereden worden bij de finale-uitzending. Dan denk ik: we slaan gewoon een modderfiguur, thuis al. Het liedje blijft in je hoofd zitten, maar dat heb je met ‘Alle duiven op de dam’ ook.

Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham, is teleurgesteld in Verlinde. “Albert Verlinde heeft volgens mij het verkeerde pilletje op. Die man roept elke dag wat vreemds over mij. Hij is met een hetze bezig. Het gaat me echt behoorlijk vervelen. Ik heb die man nooit iets gedaan, maar hij zit op de man te spelen. Hij heeft me ‘een malloot met een bolhoed’ genoemd.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen