Aanslag op koninklijke familie is TV Moment van 2009

Foto: RVDHet moment tijdens de uitzending van de NOS op Koninginnedag waarin Karst T. een aanslag pleegt op de koninklijke familie en dwars door het publiek tegen De Naald in Apeldoorn aan rijdt is door het Nederlandse publiek verkozen is tot Hét TV Moment van 2009. Dat bleek donderdagavond tijdens de gelijknamige tv-show op SBS 6. Op nummer twee staat een fragment uit de Veronica-serie Down Met Johnny, waarin Johnny de Mol pannenkoeken bakt met een verstan- delijk gehandicapte.

Op nummer drie eindigde een fragment over het zware leven van Walter uit Guatemala, dat te zien was in het School TV Weekjournaal van Teleac NOT.

De verkiezing van Het TV Moment van het Jaar was in 2009 voor het eerst te zien bij SBS 6. Men kon dit jaar niet stemmen op fragmenten van RTL Nederland, VARA en de VPRO. Er keken 432.000 mensen naar de tv-show met Viktor Brand. Vorig jaar, toen de verkiezing nog door de VARA werd uitgezonden, trok de show 1,2 miljoen kijkers.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen