Jan Jaap van der Wal maakt slechtst bekeken conference

De voorstelling ‘Lekker hard lachen met oliebollen’ van Jan Jaap van der Wal trok op de laatste dag van 2009 ruim 1,2 miljoen kijkers en is daarmee de minst bekeken VARA-oudejaarsconference sinds de Stichting KijkOnderzoek in 2002 verantwoordelijk werd voor het kijkcijfer- onderzoek. Dat blijkt uit cijfers van SKO. De conference ‘Troost’ van Youp van ’t Hek scoorde in 2008 nog 2,6 miljoen kijkers. In 2007 was Van der Wal voor het eerst te zien met oudejaar. Toen keken er 2,1 miljoen mensen.

Ook de conferences in de jaren 2006 tot en met 2002 werden beter bekeken dan de voorstelling ‘Lekker hard lachen met oliebollen’ van Van der Wal. Zo keken in 2006 ruim 1,4 miljoen mensen naar het cabaretduo Lebbis & Jansen en in 2005 werd ‘Het Zelfmoordcommando’ van Youp van ’t Hek door 2,5 miljoen mensen bekeken.

De voorstellingen van Lebbis & Jansen in 2004 en 2003 scoorden respectievelijk 1,7 miljoen en 1,9 miljoen kijkers en de oudejaarsconference ‘Youp speelt Youp’ in 2002 wist 3,2 miljoen mensen te boeien.

RTL 4 was in 2009 de winnaar van oudejaarsavond met goed bekeken uitzendingen als Ik Hou Van Holland (2 miljoen kijkers) en Ushi & Dushi (1,3 miljoen kijkers).

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen