Tv-serie De Oorlog trok gemiddeld een miljoen kijkers

Foto: Jorne TielemansHet programma De Oorlog dat zondag voor het laatst werd uitgezonden, trok gemiddeld een miljoen kijkers. Dat heeft de NPS dinsdag bekendgemaakt. De historische tv-serie met presentator Rob Trip is daarmee zeer goed bekeken. “Van alle tv-kijkers die de afgelopen negen weken op zondagavond naar de televisie keken, volgden er 12 procent De Oorlog. Het programma werd zeer hoog gewaardeerd met een gemiddeld waarderingscijfer van 8,1“, aldus een zegsvrouw van de NPS.

Opvallend was dat de serie erg populair was bij mensen die de Tweede Wereldoorlog niet zelf hebben meegemaakt. “Gemiddeld 54 procent van alle kijkers was jonger dan 65 jaar, 46 procent van de kijkers was 65-plus.”

Eindredacteur Ad van Liempt is erg verheugd over deze kijkersaantallen. “Ik ben blij verrast dat er zo’n belangstelling is voor deze vorm van  informatie, want de beelden die de kijkers te zien kregen, waren toch geen hapklare brokken.

Tegelijkertijd met De Oorlog startte het jeugdprogramma 13 in de Oorlog, een serie voor kinderen over de Tweede Wereldoorlog. Ook dit programma scoort tot nu toe hoog, gezien het tijdstip van uitzending (18.20 uur op Z@pp) met zo’n 300.000 kijkers.

De programma’s De Oorlog en 13 in de Oorlog zijn mede tot stand gekomen in samenwerking met het programma Erfgoed van de Oorlog en het Nationaal Fonds voor Vrijheid en Veteranenzorg.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen