Producent Jackson-soap wuift kritiek weg

Tv-producent Jodi Gomes van de nieuwe soapserie ‘The Jacksons: A Family Dynasty’, vanaf 2010 te zien op RTL 4, kan zich absoluut niet vinden in de kritiek van sommige Michael Jackson-fans. Zij stellen dat de soap over de vier broers van de poplegende wel verdacht snel na het overlijden van Michael Jackson wordt uitgezonden. “De opnames begonnen al voor het overlijden van Michael, en hun naam is ook Jackson. Dus hoe kun je iets uitbuiten waar je zelf onderdeel van uitmaakt?“, zegt Gomes.

Volgens Gomes bestaat het idee voor de soap, die deze maand in première gaat op het Amerikaanse kabelkanaal A&E, al lang. “Elk tv-netwerk in Amerika wilde altijd al een soap over de Jacksons. Anderhalf jaar geleden heb ik gepraat met Jermaine Jackson en we wilden iets doen om het 40-jarig jubileum van de Jackson 5 te vieren. Hij heeft overlegd met zijn broers en zij vonden het ook een goed idee. In 2008 begonnen we met de voorbereiding, en de opnames begonnen in 2009.”

Van ‘lijkenpikkerij’ wil hij dan ook niet horen. “Mensen willen de show supergraag zien. Van iedere 30 reacties op Facebook zijn er een of twee mensen die zeggen: ‘Ze profiteren van Michaels dood’ of ‘Het is een slechte timing’. Ik hoef er niet eens op te reageren, want dat doen de fans zelf al. Michael zelf was erg positief over de show.

De achtdelige soap The Jacksons: A Family Dynasty schetst in acht afleveringen een beeld van de Jackson-broers Jackie, Jermaine, Marlon en Tito, terwijl ze zich voorbereiden op hun jubileum. “Michael zou op een gegeven moment ook in de soap te zien zijn“, legt Gomes uit. “We zouden met de broers naar het O2 Arena in Londen gaan om Michael te bezoeken. Michael was nauw betrokken bij het project en we hadden gesprekken over de muziek die in de show te horen zou zijn.

Het verdriet over de dood van Michael speelt een grote rol in de soap. “Maar er zijn ook luchtige momenten. Ze zijn blij, ze zijn verdrietig, ze zijn boos, ze zijn sportief. Ze spelen basketball, ademen, poetsen hun tanden. Gewoon de alledaagse dingen.

The Jacksons: A Family Dynasty is vanaf vrijdag 8 januari 2010 te zien op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen