Lucille Werner: ‘Tanzaniaanse missie geslaagd’

Foto: Nico KroonLucille Werner is zondag teruggekomen in Nederland. Het TROS-gezicht was de afgelopen weken in Tanzania, waar de Nederlandse tv-producent Idtv Afrikaanse jongeren leerden om een aflevering van Lingo te maken. “We hebben het voor elkaar gekregen. Die ene uitzending staat op tape“, vertelt Werner in De Coen & Sander Show. “We hebben nu dus een Lingo-uitzending opgenomen samen met twintig studenten uit Tanzania, om Lingo uiteindelijk op de buis te krijgen in Tanzania en Oost-Afrika.”

Werner presenteert de Afrikaanse Lingo niet zelf. “Tina is de Tanzaniaanse Lucille. Zij presenteert Lingo daar in Swahili, want dat is die taal die daar gesproken wordt. Die taal spreek ik verder niet. We hebben in Tanzania een zelfde soort team als we in Nederland hebben opgeleid. Het is waanzinnig, want Lingo kan in ontwikkelingslanden ontzettend bijdragen aan het bestrijden van laaggeletterdheid. Het is een stukje educatie. Dat wilden we meegeven aan Oost-Afrika.

De TROS-presentatrice moet weer even wennen aan het koude Nederland. “Ik ben zondag teruggekomen uit Tanzania. Het is 30 graden kouden hier. Geen nijlpaarden en giraffen meer, maar borden boven de weg welke kant je op moet rijden.”

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen