Henkjan Smits: ‘Dochter Ten Brink begenadigd goed’

Foto: SBSHenkjan Smits vindt Charlotte ten Brink bijzonder goed presteren in de tv-show Popstars op SBS 6. De dochter van RTL 4-ster Robert ten Brink deed wekenlang gemaskerd mee aan het tv-programma, maar onthulde vorige week vrijdag haar identiteit. “We hebben een Charlotte ten Brink waarvan ik denk: waar is ze al die jaren geweest? Wat een begenadigd zangeres“, aldus Smits op Radio 3FM. Het jurylid vindt niet iedereen even goed. “Sommigen kunnen de druk van de liveshows niet aan.

Smits kan zich vinden in de kritiek dat het niveau van de Popstars-kandidaten vrijdag wat tegenviel. “Deze week was het verschil onderling groter. Er zitten ook een paar mensen bij waarvan ik denk: oeh, dat valt tegen zeg. Die kunnen de druk van de liveshow nog niet aan. Daardoor was het wel een veel spannendere show dan de week ervoor, toen ik dacht: we hebben nog nooit zoveel talent gehad bij een liveshow. Maar toch denk ik dat we erin zijn geslaagd om ontzettend veel talenten te vinden.”

Het bekende jurylid denkt dat sommige liedjes te hoog gegrepen waren. “Daar ben ik het wel mee eens. Ik denk ook dat er gaandeweg de liveshows liedjes komen die beter passen bij de kandidaten. Op een gegeven moment weet je beter wanneer je binnen de comfort zone van de zangers en zangeressen zit en wanneer je er buiten zit.”

Smits merkt ook nog op dat collega-jurylid Patricia Paay sinds haar breuk met Adam Curry niet alleen op de zangkwaliteiten let. “Zij let wel heel erg op het charisma van de jongens, haha.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen