BravaNL volgend jaar in meeste huishoudens

De nieuwe tv-zender BravaNL, waarop voornamelijk klassieke concerten te zien zijn, verwacht dat zij volgend jaar door nagenoeg alle huishoudens te ontvang- en is in het analoge basispakket. Sinds de start in september adviseren steeds meer programmaraden doorgifte van het station, waardoor het aantal potentiële kijkers in 2010 nu de vijf miljoen nadert. “Nooit eerder is een nieuwe tv-zender binnen zo’n kort tijdsbestek zo positief ontvangen door het merendeel van de 50 programmaraden.

Recentelijk hebben ook de programmaraad voor de omgeving Capelle aan de IJssel en de programmaraad Rijnland Bollenstreek besloten om BravaNL op te nemen in het analoge pakket. “Deze programmaraden hebben samen een verzorgingsgebied met meer dan 500.000 inwoners, waardoor het totale aantal potentiële kijkers van BravaNL nu de vijf miljoen nadert“, vertelt een woordvoerder van BravaNL.

Er zijn nog een aantal programmaraden die hun beslissing over 2010 nog kenbaar moeten maken. “De verwachting is dat de komende twee maanden nog meer programmaraden zullen kiezen voor BravaNL, waardoor de jongste Nederlandse cultuurzender midden volgend jaar in heel Nederland te zien zal zijn.

De initiatiefnemers van BravaNL zijn de oostelijke mediaondernemers Jur Bron en Gerard Ardesch, die eerder ook al Schlager TV, TV Oranje en de Europese zender BravaHDTV oprichtten. BravaNL is met haar lancering op 13 september de jongste zender. “Zoals het nu lijkt is BravaNL onze (voorlopig) laatste zender die wij aan ons zenderpallet hebben toegevoegd. Vier zenders in nog geen vier jaar tijd betekent dat we de komende jaren alles op alles gaan zetten om ze allemaal verder uit te bouwen en te positioneren“, zegt Bron.

Nederland kent in totaal 53 programmaraden. Zij adviseren kabelexploitanten als UPC en Ziggo over de samenstelling van het basis-zenderpakket. De kabelexploitant is in principe verplicht om het advies uit te voeren en kan hier alleen om zwaarwichtige redenen van afwijken. BravaNL is nu alleen te zien in de regio Haarlem.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen