Ziekenhuisseries Mercy en Trauma nieuw bij RTL 5

Geplaatst op Wed 25 Nov 2009 om 13:23RTL 5 brengt vanaf dinsdag 5 januari 2010 de twee ziekenhuisseries ‘Mercy’ en ‘Trauma’ op de buis. Mercy staat op het programma om 20.30 uur, waarna Trauma om 21.30 uur te zien zal zijn. Dat blijkt uit uitzendschema’s van RTL 5. Beide series gingen eind september in première op het Amerikaanse NBC. In de dramaserie Mercy staan drie jonge verpleegsters in New Jersey centraal, terwijl de actieserie Trauma draait om een traumateam dat direct uitrukt bij noodgevallen in San Francisco.


20 Reacties op “Ziekenhuisseries Mercy en Trauma nieuw bij RTL 5”


 1. Jay

  Leuk! Goed dat ze zo snel met nieuwe series komen. Weet iemand wanneer The Good Wife komt? Daar ben ik erg benieuwd naar. En welke zender gaat Modern Family uitzenden? GEWELDIGE serie! En glee natuurlijk! haha dit is echt een goed seizoen.

 2. Anonymous

  Reactie op Jay: NET 5 komt vanaf 1 jan met The Good Wife, op vrijdag dus.

  Overigens wel typisch RTL om series uit te gaan zenden die in US geen succes zijn, en 90% zeker geen seizoen 2 zullen krijgen… nee dan heeft SBS het beter voor elkaar.

 3. Maarten vh

  Trauma is een van de grootste flops van NBC dit najaar, zla geen vervolg krijgen.

 4. Rent

  Trauma is inderdaad na 6 afleveringen (geloof ik) al gecancelled…

 5. Anonymous

  Reactie op Anonymous:

  SBS6/Veronica en Net5 hebben ook vele series die in US zijn geflopt, dus of ze het beter voor elkaar hebben…

 6. err

  Zelfs comedy central heeft betere series uit america jammer dat weeds en 30 rock niet op rtl 5 komt passen er precies bij

 7. AJ

  Reactie op Anonymous: SBS heeft eerste greep op series van CBS,ABC en CW. RTL alleen NBC en FOX verschild geloof ik de laatste tijd. NBC en FOX zenden 2 uur per avond uit exclusief Jay Leno, CBS en ABC 3 uur dus dan is het logisch dat daar meer successes bij zitten.

 8. Sebas

  Trauma is gecanceld, maaaaaaaaar NBC heeft er wel nieuwe afleveringen van besteld… kun jij nog volgen. Trauma is niet geflopt maar zeker ook geen hit. Het weet dezelfde adult score vast te houden van het zeer zwakke Heroes dat ervoor geprogrammeerd staat. Maandag 21-22 is gewoon onmogelijk voor NBC met alle concurrentie

 9. Maarten vh

  Reactie op Sebas:
  NBC heeft inderdaad een hele slechte eerste periode. Het enige wat scoort is sunday night football en the biggest loser. Vooral Jay Leno scoort heel slecht met zijn nieuwe show. Nieuwe afleveringen van kinderseries als spongebob squarepants en Hannah Montana scoren beter.

 10. Timor

  Ik vrees dat deze series geen succes gaan worden op RTL5. Ze passen trouwens totaal niet bij de zender, ze horen eerder op vrouwenzender NET5 en niet op een jongenzender waar juist series als 920210, Melrose Place en Gossip Girl horen.

  Lipstick Jungle en Cashmere maffia waren trouwens ook een enorme flop op RTL5.

 11. Anonymous

  Ach ja, na de serie-avond, filmavond en mode-avond…
  nu bij RTL5 nu dus: de MEDISCHE AVOND :P:P:P…
  20:30 Mercy
  21:25 Trauma
  22:20 IC
  23:15 Shock Doc: Medische Missers
  00:05 Gewoon Mooier (H)

 12. Timo

  Reactie op Maarten vh: Beter in totale cijfers, maar niet in de audlts 18-49 demo. Disney is oa geinteresseerd in de 6-12 demo. Iets waar NBC niet echt heil in ziet. Maar desondanks blijft The Jay leno Show de grootste flop van dit seizoen.

  Reactie op AJ: Je hebt het dan over de televisie-productiemaatschappijen en niet de zenders (The CW wordt dan Warner Bros.), want niet alles wat op FOX komt is van 20th FOX (bijv. American Idol, House), net als niet alles wat op CBS komt van CBS Television Studios is (bijv. How I Met Your Mother, The Big Bang Theory).

  Reactie op Timor: Omdat het beide rukseries zijn, wat Mercy en Trauma ook zijn trouwens. Maar alles is nog niet verloren, want NBC heeft een cancellation al omgezet naar een back-nine order, The Jay Leno Show is nog steeds 5 dagen p/w, zet Chuck vanaf januari weer op de maandag waar de jong-skewende comedy’s van CBS HIMYM and AOP en House op FOX het geen kans zullen geven om boven de 6 miljoen en een 2.2-2.4 in de demo uit te laten komen. NBC is wanhopig op zoek naar een hit om het network weer omhoog te krijgen in kijkcijferstrijd en vervolgens in de inkomsten.

 13. Jay

  @Timor:
  Ja NBC is sinds Friends en Frasier gestopt zijn echt dramatisch! Alleen Heroes en The Office gaf nog een beetje hoop maar zijn ook geen echte knallers geworden.

 14. Stan

  Trauma is best wel een leuke serie!
  Jammer idd dat t zo geflopt is in de VS.

  Waarschijnlijk beide series na 1 seizoen over.
  Mercy heeft een order van 22 afleveringen en Trauma van 16 afleveringen.

  In het geval van Trauma lopen de kijkers geleidelijk aan omhoog in de VS maar de kijkers van Mercy dalen alleen maar.
  Beide series hebben daar rond de 6 miljoen kijkers in de VS.

  Wel belangrijk om even te vermelden. NBC heeft weinig succes. Heroes doet t slecht en heeft nog minder aantal kijkers dan Trauma of Mercy maar doet het beter in de doelgroep van 20-49 jaar.
  Dus eigenlijk mag NBC niet eens klagen met het aantal kijkers dat de series halen =P

 15. Anonymous

  Beter als grey;s anatomy???? Hoe durven ze dat te zeggen…
  T’is er een slap aftreksel van, Wat een waardeloze nep serie is dit zeg! Past perfect bij rtl 5

 16. Niels

  Weet iemand hoe het theme song van trauma noemt :)

 17. Chantal

  Weet iemand of Mercy is afgelopen? Ik akn er nergens iets over terug vinden.

 18. jano

  Hoe durven jullie!!!

  Trauma is een top serie en het lijkt net echt, ik vind het jammer dat het er niet meer voor komt!!
  waarom eigenlijk niet
  TRAUMA MOET TERUG!!!!!!!

 19. Carla Focke

  ik vind het echt schandalig dat de zender zonder vooraankondiging of uitleg aan de kijker de twee prachtige series Mercy en Trauma uit de lucht halen. Komen de series nog terug of blijft het hierbij en blijft daardoor de kijker met allerlei “loose ends’ zitten”? Zo is het tegenwoordig in deze wereld. Bekijk het maar, wij doen gewoon wat het meeste geld oplevert.
  Ik heb nog niets gelezen of het volgende seizoen de serie terugkomt. Komt het terug of niet.
  C.

 20. samantha

  ik keek graag naar trauma
  heb de serie van seizoen 1 al
  en wacht op seizoen 2 zo nieuwsgierig hoe het afloopt
  vindt het jammer dat ze het eruit halen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.