SBS 6: ‘RTL ging niet akkoord met onze voorwaarden’

SBS 6 heeft de domeinnaam mijnnaam- ismichael.nl niet overgedragen aan RTL 4, omdat RTL niet akkoord wil gaan met een aantal voorwaarden die SBS aan de overdracht heeft gesteld. Dat heeft een woordvoerder van SBS vrijdag gezegd. Een van die voorwaarden was dat RTL 4 haar tv-show Mijn Naam Is Michael in het voorjaar van 2010 niet recht tegenover de Michael Jackson-show van SBS 6 zal programmeren. “Dat was de hoofdmoot van ons voorstel“, laat de persvoorlichter van SBS vrijdag weten.

Vlak nadat RTL 4 deze maand bekendmaakte met de tv-show ‘Mijn Naam Is Michael’ te komen, registreerde SBS 6 de domeinnaam mijnnaamismichael.nl. “Ik heb gezegd: ‘Als zij zich bij ons melden, komen we er vast wel uit’. Dat laatste is niet het geval, dus de domeinnaam ligt tot op heden nog bij ons“, vertelt de zegsman. “Het ging niet om een financiële vergoeding. We wilden onderling tot afspraken komen. Ons voorstel is neergelegd bij RTL, maar zij zijn daar niet op in gegaan.

Inmiddels heeft RTL 4 de naam Mijn Naam Is Michael veranderd in My Name Is Michael. “SBS 6 heeft geroepen in de media dat ze domeinnaam wilden overdragen en daar gaan ze nu opeens allemaal voorwaarden aan stellen. Zo kunnen en willen wij gewoon niet samenwerken“, laat een woordvoerster van RTL weten.

De nieuwe programma’s My Name Is Michael en Move Like Michael Jackson zijn in het voorjaar van 2010 te zien bij RTL 4 en SBS 6.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen