Gordon Ramsay in Amerikaanse versie MasterChef

Gordon Ramsay gaat een Amerikaanse versie van het populaire Britse tv-format MasterChef presenteren én produceren voor het tv-netwerk FOX. Dat heeft Mike Darnell, directeur bij FOX, woensdag bekendgemaakt. In het programma, waarvan de Britse versie vanaf maandag 30 november dagelijks te zien is bij RTL 5, strijden amateurkoks in verschillende ronden om de eretitel ‘MasterChef’. “Het format werkt in meerdere landen en met Gordon Ramsay is succes verzekerd“, verwacht Mike Darnell.

Het Britse tv-bedrijf Shine van Elisabeth Murdoch is eigenaar van het MasterChef-format. Het programma is al sinds 1990 te zien bij de BBC en werd dit jaar met groot succes gelanceerd in Australië. De finale-aflevering behaalde een marktaandeel van 74,4 procent, het grootste kijkcijfer ooit voor een niet-sportprogramma in Australië.

De Amerikaanse MasterChef zal meer lijken op het Australische programma dan op het originele Britse format. In de Australische versie worden amateurkoks uit het hele land uitgenodigd om tijdens de audities een nieuw gerecht te presenteren aan een driekoppige jury. De beste kandidaten zullen in een grote studio met livepubliek tegen elkaar strijden in een afvalrace. In tegenstelling tot de Britse en Australische versie, zal de Amerikaanse versie niet dagelijks, maar wekelijks worden uitgezonden.

Gordon Ramsay’s bedrijf One Potato Two Potato zal MasterChef samen produceren met Reveille, onderdeel van de Shine Group. “Het wordt een gigantische zoektocht naar de beste amateurkok van Amerika“, zegt uitvoerend producent Howard T. Owens van Reveille. “Het gaat over advocaten, bouwvakkers en huisvrouwen met een ware passie voor koken. Dit is hun kans om te laten zien wat ze kunnen.

Shine probeert MasterChef al jaren op de Amerikaanse televisie te krijgen en ziet het als de sleutel voor een internationale doorbraak van het format. FOX blijft ook Gordon Ramsay’s programma’s Hell’s Kitchen en Kitchen Nightmares uitzenden.

De Britse MasterChef is vanaf 30 november dagelijks om 19.30 uur te zien op RTL 5.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen