Wendy van Dijk urenlang in de schmink voor Ushi & Dushi

Foto: RTLWendy van Dijk heeft de afgelopen tijd tientallen uren in de schmink gezeten voor de opnames van haar programma Ushi & Dushi. Het was een pittige klus om steeds in de huid te kruipen van haar nieuwe personage Lucretia uit Curaçao. “De transformatie van Wendy in Lucretia, duurde elke keer ruim drie uur“, vertelt een zegsvrouw van RTL. “Hiervoor is een speciaal pak ontworpen door Unreal. Dit bedrijf is gespecialiseerd in special effects en props die niet van echt te onderscheiden zijn.”

Unreal is gesitueerd in Amstelveen, maar heeft zelfs in Nieuw-Zeeland gewerkt voor de kaskraker The Lord of the Rings. Het bedrijf maakt zeer waarheidsgetrouwe objecten. “Van extreem natuurgetrouwe lichaamsdelen tot complete transformaties; van een bestuurbare dolfijn tot een leger Orcs voor de film ‘The Lord Of The Rings’.”

Vrijdag bleek in De Wereld Draait Door dat Wendy van Dijk naast de Japanse Ushi nóg een alter ego bleek te hebben. “Lucretia is een welbespraakte, zelfbewuste Antilliaanse vrouw die als sterreporter voor TéléCuraçao werkt. Lucretia is, samen met haar cameraploeg en haar personal assistant Irmgard, in Nederland om verslag te doen van typisch Hollandse gebruiken en gekke fenomenen.

Ook ontdekt de verslaggeefster hoe de Nederlandse sterren zich hebben gevestigd in het Gooische reservaat, als ze tijdens een heuse ‘grand tour’ in een busje langs de huizen van de sterren gaat. “Tijdens een ontmoeting met de liefste zanger van Nederland, Frans Bauer, verbaast ze zich erover dat zijn hele familie voor hem werkt. En dat die gekke Hollanders hun ouders in bejaardentehuizen stoppen, terwijl die op Curaçao gezellig bij je inwonen, vindt Lucretia natuurlijk ook onbegrijpelijk.

Ondertussen was ook Ushi volop actief. Samen met collega Hiromi Tojo interviewde ze internationale sterren als LaToya Jackson, Adele, Derek Ogilvie, Gino Vanelli en Kim Wilde. Met de man met wie Ushi een van haar favoriete interviews had, Donny Osmond, smeedt de Japanse reporter een complot. Hij krijgt nu de kans om zijn beste vriend, de Amerikaanse komiek George Wallace, te ‘Ushi-en’…

De avonturen van Ushi en Lucretia zijn vanaf zaterdag 24 oktober wekelijks om 20.00 uur te zien in Ushi & Dushi bij RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen