Vrouw & Paard begint aan tweede seizoen

Foto: VARAModerne vrouwen als Barbara Barend en Hanneke Groenteman gaan vanaf vrijdagavond met elkaar in debat in het tweede seizoen van Vrouw & Paard. Het had niet veel gescheeld of de vrouwen- talkshow was er niet meer geweest, zegt eindredactrice Marieke Rietkerk. “Het netmanagement van Nederland 2 wilde na het eerste seizoen om een aantal redenen niet verder gaan met Vrouw & Paard. Maar gelukkig heeft de VARA ervoor gezorgd dat het programma wél een vervolg krijgt.

Volgens Rietkerk verdient Vrouw & Paard een tweede seizoen. “De kracht van Vrouw&Paard is dat verschillende vrouwen met verschillende achtergronden hun eigen licht laten schijnen op actuele discussie-onderwerpen“, vertelt ze. “Er zijn nog meer dan genoeg onderwerpen om vanuit het vrouwelijke perspectief te bespreken.”

In de kern houdt Vrouw & Paard dezelfde opzet als in het eerste seizoen. “De titel Vrouw&Paard is gebaseerd op het idee dat in dit programma vrouwen ‘man en paard noemen’: ze houden niets achter en laten weten waar ze voor staan.”

Iedere week gaan in het programma vijf van de zeven vrouwen met elkaar in debat. Journalist Hanneke Groenteman, econoom Heleen Mees, tv-maker Fidan Ekiz en jurist Carrie werkten ook al aan het eerste seizoen mee. Nieuw in het tweede seizoen zijn sportjournalist Barbara Barend, journalist Hassnae Bouazza en politicus Marianne van den Anker.

Vrouw & Paard is vanaf vrijdagavond tot en met 18 december iedere vrijdag om 21.20 uur te zien bij de VARA op Nederland 2.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen