Veronica-serie Criminal Minds krijgt spin-off

Foto: CBSHet Amerikaanse tv-netwerk CBS wil een spin-off gaan maken van de politieserie Criminal Minds, dat in Nederland te zien is bij Veronica. In de afgeleide serie zal een geheel nieuw team van FBI-agenten centraal staan. Het is de bedoeling dat de personages uit de nieuwe serie zich in het voorjaar van 2010 al introduceren in een aflevering van Criminal Minds. Na die uitzending gaat dan de spin-off van start. Volgens uitvoerend producent van de serie Ed Bernero is nog niet bekend hoe de spin-off zal heten.

CBS lanceert wel vaker spin-offs van succesvolle series. Zo zijn uit de bekende RTL 4-serie Crime Scene Investigation de series CSI: Miami en CSI: New York ontstaan. De Veronica-serie NCIS is weer een spin-off van JAG, en van NCIS ging vorige maand met succes de afgeleide serie NCIS: Los Angeles van start.

Vorig jaar waren er ook al plannen voor een spin-off van Criminal Minds, maar toen besloot CBS te focussen op NCIS: LA. “We praten er al sinds het begin over, maar er kwam altijd iets in de weg“, vertelt uitvoerend producent Bernero. “Zo was er naast de schrijversstaking ook nog eens het vertrek van hoofdrolspeler Mandy Patinkin.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen