Netcoördinator Nederland 3: ‘Toekomst ONM onzeker’

Geplaatst op Tue 13 Oct 2009 om 11:30Foto: Nick van OrmondtNetcoördinator Roek Lips van Nederland 3 weet niet of hij wel door wil met ONM. In mei 2010 loopt het contract af tussen Endemol, BNN en de Publieke Omroep. “Er is met ONM heel veel geld gemoeid. Het is voor mij geen vanzelfsprekende zaak om met de soap verder te gaan“, vertelt Lips aan Veronica Magazine. ONM ging op 3 januari 1994 van start bij de TROS en Veronica op Nederland 2. Na een commercieel uitstapje bij Veronica en Yorin, haalde BNN ONM in 2005 terug naar de Publieke Omroep.


69 Reacties op “Netcoördinator Nederland 3: ‘Toekomst ONM onzeker’”


 1. Robin

  Wat mij betreft mag het van de buis, haalt bijlange niet de kijkcijfers van ”grote zus” GTST.

 2. Joost

  Oftewel: dat wordt een cliffhanger zonder ontknoping in mei 2010.

 3. Cees

  Terug naar Veronica ?
  Of meer iets voor Rtl-5 ?

 4. Juize

  Misschien mooie serie om RTL5 nog meer te versterken.
  RTL krijgt vanaf komend jaar Jensen weer terug, dus dan kunnen ze een mooie programmering maken!

  19:00 Wie Is De Chef
  19:30 ONM
  20:00 Take Me Out / Deal Or No Deal
  20:30 —
  21:30 —
  22:30 Jensen
  23:30 ONM (HH)

 5. Mike

  Reactie op Cees: Wishfull thinking. ONM is absoluut niet commercieel interessant. Er kijken onwijs weinig mensen naar, en het kost onwijs duur. Staat volledig niet met elkaar in verhouding. Terecht dat de serie verdwijnt, want om zoveel publiek geld te verspillen aan iets dat zo weinig mensen behaagt, is gewoon zonde.

 6. Robin

  Reactie op Mike:
  Precies, weg ermee.

 7. Daan

  Reactie op Mike: als de serie overgaat naar een nieuwe afnemer kan er over de kosten weer gediscussieerd worden. Daarbij scoort de serie wellicht wel goed in de doelgroep. Het geeft wel een stuk herkenbaarheid in de programmering. Daarbij kan er ook opnieuw aandacht aan geschonken gaan worden en met nieuwe actuers en verhaallijnen wellicht wel weer een nieuw publiek worden aangeboord.
  Toch zal RTL waarschijnlijk geen 2de soap aanschaffen. Ze zijn er eerder ook niet voor niets mee gestopt.

 8. michel

  Ik zou het zo doen op NED3

  19.00 Het 11 tal (Een jaar lang volgen we het leven van 11 verschillende jongeren) Dagelijks word hun leven gefilmt en nemen ze een kijkje in elkaar leven) Op Zaterdag zie je een compilatie en op Zondag zitten ze in de studio en praten ze over de actualiteit, Verleden, heden en toekomst.
  19.30 De wereld draait door
  19.25 Nos journaal op 3
  20.30 Avondprogrammering

  22.30 Nos journaal op 3
  22.35 Blikvoer tv
  22.45 Een spannende nieuwe dagelijkse serie
  23.15 Serious late night centrale presentatie: Sopie Hilbrand en Floortje Dessing (dagelijkse actualiteit afgewisseld met reportages en grappige filmpjes in het jasje van Serious request)
  24.15 Herhalingen

 9. Newhouse

  Terecht. Onzin dat hier zoveel PO-geld in wordt gestoken.

  RTL gaat hier niet aan beginnen, hebben al GTST. De enige gegadigde zou SBS zijn, maar aangezien de budgetten daar erg laag zijn: jammer maar helaas voor ONM.

 10. Campingzender6

  Mooi dat jullie allemaal elkaar na praten maar ONM heeft veel aanhangers bij de jeugd. De verhaallijnen zijn soort van waarschuwingen wat jezelf ook kan overkomen. De tijdstip is gewoon drie keer niks! Plus ze hadden een behoorlijke dip vorig seizoen in de verhaallijn, nu is het al een stuk beter.

 11. Robin

  Reactie op Campingzender6:
  maar nog steeds scoort ONM matig

 12. Frank | ONM Tha Bomb

  Reactie op Campingzender6: Daar ben ik het mee eens. ONM heeft een andere doelgroep dan GTST en wordt bovendien op een vervelend tijdstip uitgezonden.

  In 2005 – 2006, het laatste jaar dat het om 19.30 uur werd uitgezonden (op Ned. 2) trok het nog rond de 750.000 kijkers met 15% marktaandeel.

  Ondanks het vertrek van enkele bekende gezichten (Yolanthe, Sander Foppele, Jasmine Sendar, Jop Joris, Sarah Chronis, Eric Bouwman) leveren nieuwe gezichten als Natalie Edwardes (Tess), Miryanna van Reeden (Maus), Bo Maerten (Kim), Miljuschka Witzenhausen (Jacqueline) en Mick de Lint (Jasper) weer genoeg verhaallijnen op die ONM interessant kunnen houden.

  Bovendien… de kijkcijfers zijn op dit moment beter dan een seizoen geleden. Als de trend van nu wordt aangehouden zit ONM met gemak op 500.000 of misschien wel meer kijkers en daarmee is het toch een ‘vaste schakel’ in je programmering. Zet er maar eens iets anders (dagelijks) neer dat deze kijkcijfers haalt op Nederland 3!

 13. Ron

  Reactie op Frank | ONM Tha Bomb:
  Lul niet, er kijk gewoon te weing mensen naar, punt!
  SBS zal ook niet toehappen want die hebben al een soap verkloot!

 14. Robin

  Reactie op Ron:
  Precies. einde in zicht…

 15. Frank | ONM Tha Bomb

  Reactie op Ron: Feit blijft ook dat 9 van de 10 nieuwe programma’s op Nederland 3 een (grote) flop zijn wat betreft kijkcijfers. Noem naast Ranking The Stars eens een programma dat echt met succes is geïntroduceerd de afgelopen drie jaar op Nederland 3 (De Lama’s bestaan al langer, die tippen dus niet)…

  En kijk voor de lol eens naar wat er tijdens de zomerstop van ONM (half mei – begin september) wordt uitgezonden op het tijdstip van ONM. Die programma’s trekken gemiddeld 50.000 – 150.000 kijkers en 2 of 3% marktaandeel.

 16. Lorena

  Onm mag niet eindigen. ga er mee door!!!!!. jammer dat talpa moest stoopen want anders hadden zei de soap kunnen overnemen

 17. Anonymous

  Misschien heeft SBS6 intresse.

 18. jannus

  ONM scoort ontzettend goed in de doelgroep. Zeker op het tijdstip van 19:00 Plus Onm is al jaren de hit op uitzendinggemist. Een well made soap met herkenbare verhaallijnen en vaak actuele thema’s hoort thuis bij de publieke omroep en hoort zeker thuis bij BNN.

 19. jannus

  Reactie op Robin: tjonge, wat een intelligente conclusies trek jij

 20. Timor

  Hoe jammer ik het ook vind, ben ik bang dat ONM niet bij een andere zender zal worden gedaan. Misschien bij RTL5 om 19.30, want het scoort immers dezelfde kijkers als over de kook. vaak zelfs meer dan 400.000

  Het bestaat al zo lang en een nieuwe soap maken is heel lastig omdat er dan een nieuwe naam moet komen en tegenwoordig ligt het niveau bij nieuwe series vaak lager dan de ouwere en daarom vind ik dat ONM niet mag stoppen. Het niveau van ONM is ook laag, maar het bestaat al sinds 1994. Misschien als er een maand lang oude gezichten met goedgeschreven verhaallijnen komen én de juiste reclame ervoor is er misschien kans dat oude kijkers ook weer kijken.
  GTST blijft het meest populair en zelfs die soap hoort niet te stoppen ondanks dat ik geen gtst kijk.

 21. Mark

  Vroeger keek ik de soap, maar toen ze zo nodig wilden verjongen en bijna de hele cast vervingen voor jonkies ben ik afgehaakt. Een veel gemaakte fout is dat men denkt dat jongeren alleen in verhaallijnen over jongeren geïnteresseerd zijn. Het is juist de mix jong/oud die het interessant maakt. Dat doet GTST toch beter. Daar hebben ze karakters in vrijwel elke leeftijdsgroep.

 22. Frank | ONM Tha Bomb

  Reactie op Mark: Ik heb het onlangs voor een soortgelijke discussie even uitgerekend en de gemiddelde leeftijd van de acteurs van GTST ligt rond de 35 jaar, terwijl dat bij ONM 31 jaar is. Lijkt me niet zo’n groot verschil toch?

  Daarnaast hebben een aantal oude gezichten zélf aangegeven te willen stoppen met ONM.

 23. Mark

  Toch Reactie op Frank | ONM Tha Bomb: Een aantal. Niet allemaal dus. De verjonging blijft een grote fout naar mijn mening. Als ik nu wel eens een aflevering kijk is de serie totaal onherkenbaar geworden. Alleen geichten als JP en Bettina geven nog een beetje het vertrouwde gevoel. Een van de belangrijkste dingen voor een soap is de herkenbaarheid. Die mis je bij ONM nu heel erg.

 24. wiero

  Eigenlijk zou SBS moeten toehappen op een soap!

  Ooit hadden ze goudkust en dat was niet succesvol genoeg. Maar toen was de tijd anders:
  – sbs was kleiner
  – er waren drie soaps, nu twee
  – ONM en GTST waren populairder dan nu.

  Ik vind het juist tijd voor een soap op SBS

 25. remco

  Reactie op Frank | ONM Tha Bomb: Die verjonging en naamsverandering heeft de serie gewoon geen goed gedaan, geef nou gewoon toe. Ze hebben een fout gemaakt met enkel die jonge acteurs…en dan moest er op een gegeven moment ook meer allochtone acteurs in (onder druk van de NMO geloof ik) …nee, herkenbaarheid dat is iets waar men van houdt…En absurde verhaallijnen over UFO’s een paar jaar geleden (zelfs een exorcisem dacht ik) hebben t ook verknald.
  Bottomline…..exit ONM

 26. Anonymous

  Verplaatsen na Nederland om 19.25 en het scoort meer. Voordeel hier van is dat DWDD ook is om 19.00 zou kunnen komen als er Voetbal is.

 27. Johan

  Laten ze die fopjournaals maar schrappen op NL3

 28. sokke

  Reactie op Robin:
  nee dommerdje. ONM heeft minder kijkcijfers vanwege de zender waarop het uitgezonden wordt en het tijdstip!

 29. Chiem

  Reactie op wiero:
  En dan om 8 uur, want dat trauma centrum houdt ook niks in. Elke dag een gebroken vinger en keelpijn.

 30. sokke

  Ach gut o gut, wat hoor ik lekker veel negatieve geluiden. Er wordt terug gegrepen naar ufo’s, het nieveau is laag etc. Ik denk dat de schrijver van de Ufo allang niet meer bij de beoogde doelgroep hoort. Ik zou zeggen, kijk gewoon naar iets anders. En wat de herkenbaarheid betreft. In onm worden juist zeer herkenbare thema’s aangesneden: tienermoederschap, vriendschappen, nodeloos geweld en ga zo maar door. De grote fout die gemaakt wordt is dat GTST teveel vergeleken wordt met ONM. GTST wordt voor een andere doelgroep gemaakt dan ONM. GTST is voor de familie. ONM voor de jongeren. Daarbij kun je de kijkcijfers ook niet vergelijken. Ned 3 is een totaal ander soort zender dan het commerciele rtl4 en dan hebben we het nog niet over de verschillende tijdstippen. Kortom. Niet te vergelijken.

 31. pieter-jan

  Reactie op Anonymous:
  Helemaal met je eens, het moet naar Nederland 1 om 19.30 uur, die ziekenhuisprogramma’s kunnen dan in de zomer gewoon weer terugkomen (de zomerstop van ONM is namelijk heel lang) en voor de rest is daar ook ruimte voor op Nederland 2. DWDD kan dan soms eerder beginnen vanwege het voetbal. Wel vind ik dat er een goed dagelijks programma moet komen op Nederland 3 om 19.00 uur.

 32. Laila

  Reactie op Mike:
  Hoi Mike, ik ben het totaal niet met je eens. En het is: het is duur of het kost veel. Het kost duur is heeeeeeel slecht Nederlands!

 33. sokke

  Reactie op Ron: Ron wat ben jij een vervelende zeur!

 34. Laila

  En volgens mij ben jij best wel bijdehand, Sokke. Wel goed hoor!

 35. sokke

  Reactie op Laila: ja goed he. Mooi naam trouwens, Laila.

 36. NRG

  Ze hadden direct moeten ingrijpen toen de kijkcijfers tegenvielen toen de serie verhuisde van Ned. 2 naar Ned.3 en van half acht naar zeven uur.

 37. sokke

  Eigenlijk belachelijk dat 1 mannetje bepaalt wat er uitgezonden wordt op de publieke zenders. Waar is de democtratie!

 38. Laila

  Ja zeker! Meteen. 7 uur is geen tijdstip. Ja, om te eten of je kids in bed te stoppen, of je werk af te maken. Met wie moet ik naar bed om ONM weer terug te krijgen op half?

 39. sokke

  8. Heel goed Laila, je komt er wel.

 40. mark

  Moet naar SBS, combi met B&B op de vroege avond! Zeker late night herhalen, of de volgende dag ‘s middags vóór B&B (was eerst met ONM op Ned 1 ook zo, maar is geschrapt).

 41. Mark

  Reactie op sokke: Als ik het over herkenbaarheid heb, heb ik het niet over de verhaallijnen maar over de personages. Het ONM van nu is totaal verschillend van het ONM van zo’n 5-10 jaar geleden. Bij GTST zijn er nog een hoop karakters die al vele jaren meedraaien. En het vergelijken van beide soaps op dit punt kan goed, want het heeft namelijk niets te maken met doelgroepen.

 42. www.tvhollands.web-log.nl

  Het is over met die soap

 43. sokke

  Daar vergis je je in!

 44. Anonymous

  Come on, je kunt zeggen wat je wilt, maar die serie is gewoon totaal verneukt. Als je kijkt naar de cliffhanger van seizoen 1 (die in zijn geheel op YouTube te zien is), zie je een écht ziekenhuis, een écht café en écht boeiende mensen. Tegenwoordig gaat het over een tienermoeder met een R van hier tot Tokyo die een ander gebruikt, een verlamde jongen die tot twee keer toe zelfmoord kan plegen en Bettina die, net als Ludo in GTST, alwéér op het goede pad lijkt te komen.

  Daarnaast is het veranderen van de naam (wat trouwens ook nergens op slaat, want in de promo’s noemen ze het nog steeds Onderweg Naar Morgen), het uitdunnen van de orginele families en constant verjongen de mokerslag voor ONM geweest. En dan lees ik hier over verhaallijnen met UFO’s, maar ja, dat pakt altijd nog leuker uit dan een verhaallijn over een zwerfer of iemand die terug moet naar het land van herkomst.

  ONM is gewoon op, geen enkele andere zender zal er goed aan doen om de serie over te nemen, want zoals de TROS in het verleden al zei: ONM is een afgelikte boterham.

 45. ONM Archief.tk

  @ Anoymous, de serie heeft zich nu eenmaal aangepast aan de tijd van nu. Als je nu kijkt naar seizoen 1, roken ze in het ziekenhuis en doen ze daar de meest gekke dingen, dat is tegenwoordig allemaal niet meer. Daarbij komt ook nog, doordat BNN het in 2005 heeft overgenomen, de serie nu eenmaal veranderd is. Dat zie ik persoonlijk niet als een voordeel, maar ‘t is niet dat de serie daar nu zoveel slechter van is geworden.

  Inderdaad wat Frank zegt: de grootste fout die ze gemaakt hebben is dat ze het van 19.30 naar 19.00 uur hebben verplaatst, daardoor zijn de kijkcijfers gedaald. De serie is kwalitatief goed, aangepast aan de jeugd, maar ‘t is niet voor niet door BNN uitgezonden. Ik weet zeker, als ze ONM weer naar 19.30 uur verhuizen, de kijkcijfers zullen stijgen.

  Ik zeg; doorgaan met ONM. Ook al is het natuurlijk jammer dat er nog maar twee personages van de originele cast zijn,, Misschien ziet SBS wel een overname?

 46. Kevin

  Ik zou het heel spijtig vinden moest ONM nog maar vertrekken naar een andere zender, want ik kan het nu volgen op TV vanuit België…

 47. Timor

  SBS heeft geen geld om een soap over te nemen, kijk maar naar the bold & the beautiful die wordt maar 3 keer in een week uitgezonden en zelfs daar hebben ze geen geld voor.

  Het moet gewoon naar Nederland 1 verhuizen om 19:30
  Ze zouden het eens moeten proberen

 48. Newhouse

  Reactie op Timor: Helemaal mee eens. NED 1 heeft om 1930-2000 echt een slecht tijdslot.
  (Hoewel er elke dag nog bijna ‘n miljoen mensen kijken naar die ziekenhuis-troep)

 49. Laus

  Kom op SBS6!
  Neem ONM over, plaats het om half 8 en verbeter zo je vooravond!
  Die vooravond van nu is gewoon bagger!
  Om 6 uur beginnen met de vroege editie van HVN en Shownieuws
  Die ziekenhuisserie om 7 uur plaatsen.
  Dan nog iets om 8 uur en ze hebben een prachtige lead inn!

 50. Frank | ONM Tha Bomb

  Reactie op remco: Sinds de verjonging (eerst bij Yorin, later bij BNN) en de naamsverandering (laastste seizoen bij Yorin) zijn de kijkcijfers JUIST gestegen! Bij Yorin tot zo’n 550.000, bij BNN tot zo’n 750.000 kijkers.

  De doodsteek voor ONM is de verplaatsing van zender én tijdstip geweest, maar daar kunnen de makers zelf niets aan doen, dat is met de herindeling van de Publieke Omroep gebeurd.

  Er zijn echter blijkbaar mensen die de mindere kijkcijfers willen toewijzen aan het feit dat er weinig oude gezichten meer in ONM zitten, maar ik kijk persoonlijk veel liever naar interessante, nieuwe personages als Tess Lindeman en Maus Dullaert, dan dat ik het herkenbare gezicht van Jef Alberts of Laura Selmhorst zie, want die maken echt geen drol meer mee de laatste seizoenen!

 51. Johan B.

  Als soap-hater zeg ik: kappen met die onzin!

 52. Mark

  Reactie op Frank | ONM Tha Bomb: Laura had nog een hele mooie afscheidsverhaallijn met Robert en was betrokken bij de René Meijer verhaallijn. Tja, en Jef’s vrouw is overleden, z’n dochter is overleden… Dat is inderdaad geen drol! [/sarcasme] En daarbij hebben de schrijvers laten weten dat Jef het druk gaat krijgen met Maria de Jong. Jef en Laura zijn veel interessantere karakters voor mij.

 53. De GTST Club

  Reactie op Frank | ONM Tha Bomb: Ik vind dat je personages als Tess en Maus niet kunt en mag vergelijken met Laura en Jef. Het is juist goed dat ze even iets minder meemaken. Ze hebben in de afgelopen 19 seizoen veel meegemaakt en een keer iets minder brengt straks weer spanning!

  Tevens is ONM qua kwaliteit ook minder vergeleken met GTST. Er is minder geld beschikbaar, wat natuurlijk ook te begrijpen valt. Misschien is het tijd voor een nieuwe soap bij de PO?

 54. Frank | ONM Tha Bomb

  Reactie op De GTST Club: Ja… laten we een nieuwe soap starten! Kost net zoveel geld en bovendien hebben we net de flop van Het Glazen Huis achter de rug.

  Qua kwaliteit krijgt GTST wellicht een hoger cijfer dan ONM, maar voor de meeste jongeren is ONM leuker om naar te kijken doordat er meer geïdentificeerd kan worden met de personages. Ik vind persoonlijk personages als Laura, Jef, Dorothea (inmiddels weg) en momenteel ook Barbara ontzettend saai, terwijl Bettina voor mij een van de interessantste personages van ONM blijft en JP de enige echte barman van ONM blijft (hij is al 15 jaar lang ‘slechts’ de barman, Jef pas sinds ze nutteloze personages als Fos, Fay, Florien en Vicky belangrijker vonden).

 55. Frank | ONM Tha Bomb

  Reactie op Mark: In vergelijking met de rest van de personages, bedoel ik. Bovendien spelen ze vaak een bijrol in dat soort verhaallijnen, terwijl Jef en Laura vroeger geweldige verhaallijnen hadden (Jef als zwerver vind ik nog steeds een van de beste GTST-verhaallijnen ooit).

  Ik zie liever een paar oude personages (Bettina, JP en Marnix) die relatief veel aan bod komen (JP dan in mindere mate, maar dat is altijd zo geweest), dan dat personages als Laura en Jef die naar mijn idee moeten blijven voor het herkenbare, maar alleen af en toe nog eens een lijntje krijgen om de acteurs achter de personages tevreden te houden. Overigens moet ik wel zeggen dat Janine Elschot prominent in beeld blijft, wat ik zeer zeker waardeer!

  Tot slot wil ik nogmaals melden dat meerdere ‘oude personages’ zelf hebben gekozen om te stoppen met ONM. Denk bijvoorbeeld aan Pauline van Rheenen (Aafke), Jop de Vries (Victor), Wendy Brouwer (Margot) en Annemieke Verdoorn (Joyce). Dat Dominique van Vliet (Ellen) en Bettina Berger (Renée) het veld hebben moeten ruimen, betreur ik ook nog steeds. De bekende gezichten die het afgelopen seizoen zijn verdwenen (Tonnie, Julia, Daan, Joost, Eva, Kyra) zijn ook allemaal vrijwillig opgestapt, dat is nu eenmaal zo gelopen.

 56. Anonymous

  Naar SBS???

  Zodat ze het zeker net zo verneuken als B&B???

 57. Vinc

  Reactie op Anonymous: Jaah..sbs zou ik geen format toevertrouwen dat 5 dagen per week moet worden uitegzonden.

  De soap is kapot gemaakt na het vertrek van Hidde Maas en de rest van zijn familie. Wat was dat schitterende televisie.

 58. Frank | ONM Tha Bomb

  Reactie op Anonymous: Inderdaad. Heb liever dat ze er dan een mooi einde aan geven dan dat het uiteindelijk ten onder gaat door het schuiven met de serie. Bovendien lijkt het me verschrikkelijk als een serie waar ik graag naar kijk opeens wordt aangekondigd als ‘de soapserie waar heel Nederland het over heeft’, ‘de grootste overstap van het jaar’, ‘de meest spannende serie van het moment’ en we ‘ONM – Nog 100 dagen’-journaals krijgen.

 59. Frank | ONM Tha Bomb

  Reactie op Vinc: Ondanks dat ik een groot liefhebber van ONM ben, heb ik Arthur en Hugo van Walsum nooit erg kunnen waarderen, net als Tara van Walsum. Joost vond ik op zich nog grappig, maar die mis ik momenteel ook niet.

  Ik houd meer van personages als Bettina Wertheimer, Victor Couwenberg en Ellen Evenhuis.

 60. Vinc

  Reactie op Frank | ONM Tha Bomb: Niet. Ik vond dat verreweg de meest interesante karakters ooit in een soap. Beide ook top-acteurs, net zoals de eerste Tara. Mooie meid was dat ook. Deze karakters hadden echt diepgang, historie en een verhaallijn die bijna over een heel seizoen doorliep. Ikvond het een groot gemis om zulke acteurs uit de serie te schrijven.

  Ik herinner me nog goed het laatste avondmaal en de ontbijtjes aan die ontbijttafel in huize van Walsum, en ik ben dus geen liefhebber van tv, maar dat was echt een klassieker.

 61. Mark

  Reactie op Frank | ONM Tha Bomb: Fos, Fay, Florien en Vicky? Allemaal inmiddels al vertrokken dus zo belangrijk waren ze toch niet. En Fay is altijd maar een korte gastrol geweest. Is nooit een vast karakter geweest. Florien is eruit geschreven omdat de actrice wilde vertrekken, maar Fos en Vicky volgens mij omdat de schrijvers dat wilden. Wat een goede keuze is geweest.

 62. !#Michael#!

  Reactie op Frank | ONM Tha Bomb:

  Dat is dus onzin! GTST scoort in alle doelgroepen beter dan ONM! Ook in scoort GTST dus beter dan ONM in de kerndoelgroep van BNN/Ned3 …

  Er kijken gewoon meer jongeren naar GTST, dat geeft aan dat een goed gemixte soap met een herkenbare cast … een breedpubliek aan kan spreken, waaronder ook de jongeren massaal voor inschakelen!

 63. Erwin

  Dat verhaal van ONM komt elke keer terug als de contracten aflopen. Is alleen maar een handige onderhandel positie deze publiciteit. Zal ongetwijfeld wel goed komen hoor.

 64. Lorena

  Ik hoopp het maar dat onm blijft. maar als ze een beetje twijfelen of het een te grote gok vinde. waarom kunnen ze dan niet gwn voor 1 jaar bijtekenen? Ik bedoel dan rek je het nog een jaar en zitten ze er minder lang aan vast.

 65. Kevin

  Reactie op !#Michael#!: Ja, daarom zijn de kijkcijfers ook gehalveerd van 2 miljoen naar nauwelijks 1 miljoen kijkers. En dat op hetzelfde tijdstip ;)

 66. Campingzender6

  Reactie op Kevin:

  1.2 miljoen 150.000 kijkers op RTLGemist bedoelt u?

 67. Anonymous

  Als onm naar SBS gaat, ruilen ze de studio in voor allemaal caravans waar de personages in wonen

 68. !#Michael#!

  Reactie op Kevin:

  Nauwelijks 1mln? De soap scoort dagelijks tussen de 1.0/1.5mln kijkers, ik wil een programma dat ook wel eens 1.5mln kijkers niet omschrijven met nauwelijks 1mln …

  Oke de 2mln kijkers worden niet meer getopt, maar de tijden zijn veranderd, er zijn meer zenders bij gekomen … er is dus meer keuze! Dus ook meer versplintering op het slot 20.00/20.30 …

 69. Atta

  ONM is vermoord door BNN vanwege hun doelgroep! laten we eerljk zijn,toen de laatste kopstukken die het ooit wel tot een sucses maakte(denk aan Jop de Vries bijvoorbeeld!)en de verhaallijnen wel echt aanspraken nu is het echt een flut serie! waarom op jongeren richten? daarvoor hebben we sesamstraat!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.